Топ летци: Кралските военновъздушни сили отвътре по Viasat ExploreАкценти по Viasat Explore през март:

Топ летци: Кралските военновъздушни сили отвътре
Премиера от четвъртък 28 март в 23:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ военен/ екшън
Оригинално заглавие: Top Guns: Inside the RAF
Година: 2023

Документален сериал в наблюдателен стил, в който следим мъжете и жените във фронтовата база Лосимаут на Кралските военновъздушни сили в Северна Шотландия - дом на бързи реактивни изтребители бомбардировачи и морски патрулни самолети с дълъг обсег. Сериалът ни отвежда в пилотските кабини, палубите за самолети и щаба на станцията, докато екипажите защитават небето на Великобритания от всяка заплаха. Независимо дали охраняват въздушното пространство на НАТО в небето над Източна Европа, патрулират в Северно море, преследвайки подозрителни руски военни кораби, или са изпратени да водят битка срещу групировката „Ислямска държава" в Близкия изток - ние надникваме зад кулисите на фронтовата линия и откриваме какво наистина представлява животът за обслужващия персонал в сърцето на отбраната на Обединеното кралство.

Дърводелци на голяма надморска височина
Премиера от четвъртък 7 март в 22:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ бизнес/ природа
Оригинално заглавие: Extreme Mountain Carpenters
Година: 2022

„Леньо хаус" е уникален и грандиозен семеен бизнес, лидер в реновирането на исторически планински хижи на висока надморска височина в италианските Доломити. Нестабилните метеорологични условия и опасността от неочаквани бури са само част от трудностите, с които трябва да се сблъскат. Строителният обект на голяма надморска височина има специфични нужди и ограничения: трябва да пренасяте всички материали с хеликоптер, да предвидите всяко нещо, от което може да се
нуждаете (от храна и вода до инструменти и строителни материали), да бързате и да променяте плановете си всеки ден и - най-важното от всичко - да прекарвате месеци на върха на планината и изолирани от света.

Проклятието на мъртвеца: Изгубеното испанско злато
Премиера от неделя 24 март в 22:00 ч.
Сезон: 2
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Жанр: Документален/ исторически/ експедиции/ технология
Оригинално заглавие: Deadman's Curse: The Lost Spanish Gold
Година: 2023

Кру Уилиамс Пит, Адам Палмър, Тейлър Стар и  баща ѝ изследват коварния тихоокеански северозапад, борейки се по пътя с ужасно време, стръмен терен и смъртоносно проклятие, за да открият легендарна изгубена златна мина. С малкото време преди настъпването на зимата, те се надпреварват със стихиите, за да намерят своята награда. От скрити пещери до испански миньорски артефакти, от древни карти до мистериозни надписи и от ледникови гробища до стари изоставени мини - всеки епизод проследява екипа, докато открива и изследва нови сведения, които ще го изпратят в невероятни непредвидени посоки. Комбинирайки своите уникални умения с удивителна нова технология, екипът изследва някои от най-дивите и пресечени терени в Северна Америка, за да разкрие тайните, скрити под повърхността.

Рубрика: На лов за златни съкровища
Всеки следобед от петък 29 март до понеделник 1 април  Този март по Viasat Explore усетете тръпката от добива на злато и скъпоценни камъни. Включете се в действието с „Австралийски търсачи на злато" - нашия емблематичен сериал, показващ безмилостния стремеж за злато на местните златотърсачи в сърцето на
Австралия; почувствайте нарастващото напрежение в „Австралийски търсачи на злато: Спасителен екип", докато опитни експерти спасяват изпаднали в затруднение минни начинания, присъединете се към нашия безстрашен екип от експерти, докато търсят златната мина на Слумак в „Проклятието на мъртвеца: Изгубеното испанско злато" и се присъединете към австралийските фирми, търсещи упорито сапфири в „Австралийски търсачи на скъпоценни камъни".