Epic Drama представя Домина - Провокативната история на една жена, изпреварила времето си със столетия“Домина” е нов исторически сериал с премиера този месец по ТВ канал Epic Drama. Действието се развива по времето на Гай Цезар Август, но е разказано през невероятната история на неговата трета жена - Ливия Друзила, която пренаписва правилата за това какво може да очаква едно момиче от живота, и се издига до една от най-влиятелните жени в света.

Заснет в Рим, “Домина” следва живота на Ливия от момента на нейната първа женитба, нейното заточение и връщането ѝ в Рим, докато се стреми да си върне всичко, което ѝ е откраднато. Това и прави брилянтно, като се омъжва за човека, който я е ограбил. Но си създава доживотен враг в лицето на жената, която измества веднага след развода ѝ - Скрибония, която никога не е далеч от Ливия, тъй като носи детето на Гай.

Преди да навърши трийсет, Ливия си е върнала собствеността, статуса и дори много повече. Нейният обичан баща обаче е загинал, защитавайки Републиката - срещу сегашния й съпруг, Гай. Ливия скоро открива, че не е достатъчно само да придобиеш власт; трябва да умееш да я задържиш, когато всички останали също я искат.

Наследството, на което Ливия се надява, е един от нейните синове да вземе властта след смъртта на Гай и да възстанови Републиката, като върне управлението отново на Сената. Това е обещанието, което тя е дала на своя баща. Това е и тайната, която Гай никога няма да научи. За да постигне целта си, Ливия трябва да е сигурна, че пътят пред синовете ѝ Тиберий и Друз е разчистен.

Ролята на Ливия Друзила е изиграна Каша Смутнияк (Perfetti Sconosciuti, Loro, Devils). Каша е начело на международен актьорски състав, в който участват Матю Макнълти (Misfits) в ролата на Гай, император Август; Клер Форлани (Meet Joe Black) като Октавия, сестрата на Гай; Кристин Ботъмли (The End of the F***ing World) в ролята на Скрибония, втората жена на Гай и смъртен враг на Ливия; Бен Бат (Captain America: The First Avenger) като Агрипа, приятел на Гай от детството и генерал.

В поддържащите роли ще видим и ирландския актьор Лиъм Кънингам, известен на българските зрители най-вече като Давос от Game of Thrones, както и младата актриса от украински произход – Юлия Бол, която киноманите може да са забелязали в късометражния Faith.

Сериалът е създаден от Саймън Бърк (Fortitude, Strike Back) и е режисиран от Дейвид Еванс (Jamestown, Django). Премиерата е с много положителни отзиви.

Изданието I пише: “Уверено изграждайки своя свят, създателите на “Домина” може би са хвърляли по едно око към демографията на Game of Thrones, но за разлика от него, не се усеща да е направен специфично за мъжка аудитория."

Wall Street Journal усеща жега под яката: “Зрителите може да поискат да се отърват от XXL тогите, защото “Домина” става доста горещ и определено свиреп.”

“Домина” е с премиера по Epic Drama в понеделник, 19 февруари от 22:00.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria, както и YouTube канала на Viasat World Bulgaria.