Нова Зеландия: Митичните острови и Тайната долина на китовете по VIASAT NATURE



Как оцеляват, атакуват и убиват хищниците? Някои от уменията и инструментите, които тези животни имат в арсенала си, са често неочаквани и направо революционни. Viasat Nature показва най-добрите трикове на тези ловци в рубриката „Петъци на хищниците“ този февруари. 
От 5 февруари, поредицата в три части „Нова Зеландия: Митичните острови на Земята“ ви пренася на екзотична, великолепна и изолирана островна верига, където се разкрива мистериозната и неочаквана история за истинската ѝ същност.
На 29 февруари от 21:00 часа се присъединете към палеонтолози и учени в екскурзия, която разкрива забележителната история на еволюцията на китовете, и проучете как китовете са загубили краката си и са се върнали обратно в морето – с „Тайната долина на китовете в Египет“.

Нова Зеландия: Митичните острови на Земята
Премиера от понеделник 5 февруари в 21:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: New Zealand: Earth's Mythical Islands
Година: 2016

„Нова Зеландия" ви пренася на екзотична, великолепна и изолирана островна верига, където се разкрива мистериозната и неочаквана история за истинската ѝ същност. От кивита с техните гигантски яйца до обитаващи гората пингвини и пътуващи в хеликоптери овчарски кучета, запознайте се с удивителните същества и издръжливите хора, които трябва да се справят с предизвикателствата на техния красив, драматичен и взискателен дом. Това е историята за най-дивите места в Нова Зеландия
и нейните най-издръжливи пионери, които трябва да приемат радикални действия, за да оцелеят.

Рубрика: Петъци на хищниците
Всеки петък през февруари от 21:00 ч.

Най-бързите, най-страшните, най- смъртоносните - през този февруари навлизаме дълбоко в завладяващия свят на най-впечатляващите хищници на нашата планета и опознаваме изпитанията и премеждията на хиени и змии, вълци и ягуари и много други ловци... Как оцеляват, атакуват и убиват? Някои от уменията и инструментите, които тези животни имат в арсенала си, са направо революционни и често неочаквани; само по Viasat Nature научаваме най-добрите трикове на тези ловци.

Тайната долина на китовете в Египет
Четвъртък 29 февруари в 21:00 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ научен/ експедиции
Оригинално заглавие: Egypt's Secret Valley of the Whales
Година: 2023

Наблюдавайки китове в Доминиканската република, специалистът по анатомия на китовете д-р Джой Райденбърг посочва, че въпреки че са идеално адаптирани към живота в океаните, китовете са дишащи въздух бозайници... така че озоваването на такива бозайници в морето е една от най-големите мистерии на еволюцията.
Присъединете се към палеонтолози и учени в екскурзия, която разкрива забележителната история на еволюцията на китовете, и проучете как китовете са загубили краката си и са се върнали обратно в морето.