Акцентите по Epic Drama през юни



Инспектор Далглиш
Премиера от понеделник 5 юни в 22:00 ч.
Сезон: 2 Брой епизоди: 3 x 120 мин.
Оригинално заглавие: Dalgliesh
Година: 2022

Далглиш и помощничката му сержант Кейт Мискин се завръщат в три съвсем нови мистерии с убийства. В първата история младо момиче е намерено мъртво и аутопсията изглежда напълно рутинна, но Далглиш е извикан да разследва, когато настъпва втора смърт. Във втората история знаменитата адвокатка Вениша Олдридж помага на очевиден убиец да излезе на свобода; когато седмици по-късно мис Олдридж е убита брутално в стаята си, Далглиш е въвлечен в свят на съперничество, предателство и травми. В последната глава от тази поредица Далглиш е призован да разследва убийство в музея „Дюпейн", институция, известна с любопитната си експозиция за най-отвратителните престъпления от междувоенните години.

Гранчестър
Премиера
от четвъртък 1 юни в 22:00 ч.
Сезон: 4
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Grantchester
Година: 2019

Годината е 1956 г. - една година след като Аманда си тръгва и г-жа Магуайър, която сега е г-жа Чапман, се омъжва за Джак. Реални промени витаят във въздуха и следвоенните правила престават да съществуват - това е раждането на понятието „тийнейджър", ерата на Елвис, а и в дома на свещеника също има промяна. Сидни Чеймбърс се чувства без посока и без кауза - докато не пристига американската активистка за граждански права Вайълет Тод и не разпалва нуждата му от социална справедливост. В Грантчестър пристига също нов викарий - Уил Девънпорт - и заема мястото на Сидни на амвона. Идеалистичен и енергичен, Уил е човек от народа; той ще се окаже въвлечен в света на инспектор Джорди Кийтинг с убийствени заговори и престъпления от страст, душата му ще се развълнува и ще излезе наяве тревожното му минало. Когато Джорди е оставен да се оправя в света без Сидни, къде се вписва той?

Криминалните случаи на Мърдок
Продължение от вторник 6 юни в 22:00 ч.
Сезон: 16
Брой епизоди: 24 x 60 мин.
Жанр: Престъпления и мистерии
Оригинално заглавие: Murdoch Mysteries
Година: 2022 В началото на сезон 16 Мърдок и Огдън свикват с живота с бебето Сузана, а Крабтрий оставя годеницата си Ефи Нюсъм пред олтара, след като леля му предрича, че бракът му с нея ще подпише смъртния ѝ акт. Междувременно детектив Уотс е изчезнал от работа си и от Торонто, вероятно с любовника си, касапина Джак, и неговото бебе Самуел. Другите случаи в този сериал включват: заплетена ситуация с литературните светила Ръдиард Киплинг и Едит Уортън - и завръщането на Луси Мод Монтгомъри; разследване на смъртта на любител на мотоциклети, което е подпомогнато от конкуриращите се изобретатели Уилям С. Харли и Артър Дейвидсън; Мърдок и Огдън обличат прости дрехи и проникват в селска общност, за да спечелят доверие и получат информация от колонията, когато е убит млад менонит. Видео за „Криминалните случаи на Мърдок“ – сезон 16 – всеки вторник от 30 май