Дръзки обири, треска за злато и издръжливи каналджии по Discovery



На 2 май от 21:00 часа е премиерата на шести сезон на Треска за злато: Пътят на Паркър (8х60). През 90-те години на XIX в. хиляди хора загиват в опитите си да забогатеят по пътя на златната треска в Клондайк. Вдъхновен от любимия си дядо и миньорска легенда Джон Шнабел, Паркър Шнабел се подлага на изпитание, за да разбере дали има всичко необходимо, за да продължи по неговия път. 

Нова поредица стартира на 7 май от 21:00 часа.  В Анатомия на един обир (6х60) детективи и бившите обирджии проникват в същността на най-дръзките и смели обири, за да разкрият планирането, личностите и изобретателността, свързани с отнемането на несметни богатства. Това са най-дръзките обири, извършени от престъпния елит. В първия епизод банда от южен Лондон планира да влезе в историята, като  открадне дръзко през деня безценен диамант.

Професия каналджия (6х60) идва със своя първи сезон на 12 май от 23:00 часа. Американската канализационна система е на векове и се нуждае от постоянен ремонт. Поредицата е подробен и близък поглед към издръжливите герои, които поддържат тези системи в изправност, за да можем ние останалите да не попадаме в калта и тинята. В първи епизод виждаме Дон, Рамон и Джордж. Те се борят с тръбопровод с токсични материали, с пълно с нечистотии мазе и с разрувашането на вкаменено образувание от частици и мазнини.