Изгубените зверове и Природата на майките по Viasat Nature



Съвсем нова поредица за изгубените зверове завладява най-зеления канал от семейството на Viasat World -  Viasat Nature – от 6 май, всяка събота в 21:00 часа. Смъртоносни тиранозаври, гигантски вълнести мамути, ужасяващи саблезъби тигри, древни морски чудовища - нови доказателства разкриват как тези гиганти са еволюирали и завладели планетата и какво е предизвикало тяхното изчезване.

Днешният свят, обаче, се управлява не от тях, а от… майките! Филмът „Природата на майките“ в две поредни вечери на 26 и 27 май от 20:15 часа е историята на най-страхотните майки в природата - от гепард с шест гладни новородени в „Масай Мара" до малка отровна жаба дърволаз в джунглите на Коста Рика.

Междувременно целият месец май отново е Сезон на хищниците по Viasat Nature! Всеки делничен ден от 21:00 часа, още от 1 май. Вижте отблизо най-страшните, най-силните и най-бързите същества на Земята, включително с премиерата на „Бързите атаки в природата" – от 1 май - и „Масовите атаки в природата" – от 15 май.

Откриване на изгубени зверове
Премиера от събота 6 май в 21:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ история/ технология
Оригинално заглавие: Lost Beasts: Unearthed
Година: 2022

Този сериал съчетава уникален достъп до палеонтологични изследвания в реално време, пионерна технология и впечатляващи компютърни анимации, за да изследва мистериите на най-големите зверове, живели някога на нашата планета - от смъртоносни тиранозаври до гигантски вълнести мамути, ужасяващи саблезъби тигри и древни морски чудовища.

Нови доказателства разкриват как тези гиганти са еволюирали и завладели планетата, защо са били толкова големи, как са ловували, какво са яли, как са се биели и какво е предизвикало тяхното изчезване. 

Природата на майките
Премиера в две поредни вечери от петък 26 май в 20:15 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Mother Nature
Година: 2022

Светът се управлява не от мъжете, а от майките.

Това е историята на най-страхотните майки в природата; от гепард с шест гладни новородени в „Масай Мара" до малка отровна жаба дърволаз в джунглите на Коста Рика, която трябва да пренесе малките си на безопасно място, всяка майка води свои битки, но всички имат едно общо нещо - те ще направят всичко, за да защитят потомството си.

Това е задълбочен и проникновен портрет на животните-майки - големи и малки - и уникалните предизвикателства, пред които са изправени, грижейки се за малките си.

Рубрика: Сезон на хищниците
Всеки делничен ден от понеделник 1 май в 21:00 ч.

Отново сме тук!

Вижте отблизо по Viasat Nature най-страшните, най-силните и най-бързите същества на Земята с премиерата на „Бързите атаки в природата" и „Масовите атаки в природата"; разглеждаме техниките, триковете и средствата, които животните използват, за да се защитят и да победят.

От мечки, крокодили и акули до змии, паяци и скорпиони, тези животни използват нокти и челюсти, за да атакуват и убиват, но също толкова важни са техният размер, форма, семейни връзки и чар, за да надхитрят враговете си... и дори още не сме стигнали до отровата! Очаквайте да видите най-впечатляващите хищници на Майката Природа през този май по Viasat Nature.

Бързите атаки в природата
Премиера от понеделник 1 май в 21:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Nature's Fast Attacks
Година: 2022

В този документален филм от две части виждаме кадри, уловили светкавично бързите движения, използвани при засада на плячка и също толкова бързо бягство в ужасяващите моменти между живота и смъртта. Виждаме големи бели акули край бреговете на Южна Африка, развиващи експлозивна скорост, за да уловят плячката си от тюлени, както и полярни мечки, които се нахвърлят върху огромни моржове, почиващи върху ледени късове в Арктика. Междувременно върховният хищник, ягуарът, съчетава прикриване и скорост, за да хване своя тлъста плячка - най-големия гризач в света, капибарата - в екваториалните влажни зони на Бразилия. Това е природата с най-голямата си бързина и ярост!

Масовите атаки в природата
Премиера от понеделник 15 май в 21:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Nature's Mass Attacks
Година: 2022

Следваме най-добрите глутници от ловци в света, докато си сътрудничат, за да хванат плячка; от емблематичния сив вълк до изненадващото сътрудничество между хора и делфини, това са най-изобретателните и хитри хищници. Работата в групи може също да помогне на кротките да преодолеят могъщите, като се обединяват за защита по изненадващи и внушителни начини; голям брой медоносни пчели покриват гъсто гигантски стършел, за да изпекат нашественика жив, а зелените мравки използват колективните си сили, за да владеят горния слой на тропическите гори и да го защитават от атаки на насекоми. Това е природата в нейния най-брутален, грандиозен и уникален вид.