Viasat Nature чества Деня на Земята с уикенд специални поредици на 22 и 23 април



Всяка година Денят на Земята се празнува на 22 април и за да отбележи това важно събитие, най-зеленият ТВ канал от семейството на Viasat World - Viasat Nature посвещава цял уикенд на природния свят. Денят на Земята е ежегодно честване на постиженията на екологичното движение и има за цел да повиши осведомеността за нуждата от защита на природните ресурси на Земята – в името на бъдещите поколения.

През целия уикенд - събота, 22 април, и неделя, 23 април, можете да станете свидетели на невероятното разнообразие и сила на нашата планета. Впечатляваща селекция от поредици ще ви отведе до всяко кътче на планетата, от резервата Масай Мара в Кения до скалистите планини на Канада.

Присъединете се към авантюриста на дивата природа Найджъл Марвин, докато пътува по тесния провлак между Северна и Южна Америка, откривайки необикновени диви животни и стоплящи сърцето истории с „Найджъл Марвин: Дивата Централна Америка“, следвани от четири епизода от „Най-красивите пейзажи на света“ още от 08:35 часа в събота сутрин.

„Планета на мистерии и загадки“ от 11:45 часа ще ви отведе с петте си епизода на пътешествие из най-впечатляващото в природата, разкривайки визуално интригуващите и спиращи дъха истории зад някои от най-великите животински събития.

Отправете се към отдалечените южни ширини на нашата планета, докато „Сенчести земи“ – три епизода от 15:55 часа в събота - разкрива как морският живот изисква устойчивост, за да оцелее и процъфтява, а драмите на дивата природа се разиграват в заснежените фиорди. Пътувайте по-на север с маратон на „Дивата Канада“ от 22:00 часа в събота, широка по мащаб, но изключително подробна поредица, която улавя въздействащите истории за това как всеки сезон влияе върху животните и растенията, които имат Канада свой дом.

Не пропускайте петте епизода на „Величествената Африка“ от 11:45 часа в неделя, следвани от „Най-великите миграции в природата“ и двете части на „Масай Мара: кръстопът на диви животни“ от 18:35 часа. Отидете под прикритие с „Африкански нощни ловци“ от 20:05 часа в неделя вечер и открийте смъртоносните стратегии, които лъвовете, леопардите и хиените използват за нощен лов, а след това – и „Правилата на „Серенгети“ – от 22:05 часа. Проследете Нил от мистериозните му източници до делтата му на брега на Средиземно море в трите епизода на „Нил: реката на реките“. 

Пътувайте през най-красивите и величествени природни пейзажи в света и открийте величието на реки, джунгли и планини от всеки край на планетата с „Най-красивите пейзажи в света“. Други заглавия в специалния уикенд за Деня на Земята са: „Мадагаскар: Галапагос в Африка“, „Изчезващите крале – Лъвовете на Намиб“ и „В зоопарк „Таронга“. Събота, 22 април и неделя, 23 април - по Viasat Nature в цяла Централна и Източна Европа.