Чудовищни шарани и Изгубеното испанско злато по Viasat EXPLOREСекачи на големи дървета
Премиера от сряда 12 април в 22:00 ч.
Сезон: 3
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ бизнес
Оригинално заглавие: Big Timber
Година: 2022

Проследяваме опасната работа на дървосекача и собственик на дъскорезница Кевин Уенстоб. Кевин и неговият екип стигат до крайности, за да запазят семейната дъскорезница - и начина си на живот. Тази година виждаме как Кевин харчи спестените си 1 млн. долара, за да построи огромна нова машина за рязане в дъскорезницата, да разшири дока си на залива Хук и - тъй като смъртоносни вълни и скалисти рифове излагат на риск крехките му лодки - да създаде чисто нова експериментална лодка за събиране на трупи, която да замени „Пауър уейгън“. Изправен пред силни снежни бури, опасни дъждове, подобни на мусони, и смъртоносни скалисти брегове, Кевин е принуден да събира трупи далеч нагоре по тихоокеанското крайбрежие от райони, в които никога не е бил... дори и да не е сигурен дали всичко това ще си струва.

Проклятието на мъртвеца: Изгубеното испанско злато
Завършва в неделя 2 април в 22:00 ч.
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Жанр: Документален/ исторически/ експедиции/ технология
Оригинално заглавие: Deadman's Curse: The Lost Spanish Gold
Година: 2022

Бившият ММА борец и златотърсач Кру Уилямс, младата местна изследователка Тейлър Стар и нейният баща и майстор-резбар Дон Фроз се присъединяват към опитния „ловец" на легенди и алпинист Адам Палмър, за да разгадаят найнакрая мистерията на изгубената златна мина на Слумак. Скрита някъде в труднопроходимите земи на тихоокеанския северозапад, нейното мистериозно местоположение от поколения убягва на златотърсачите - и мнозина са загубили живота си в търсенето ѝ. Четиримата ловци на съкровища може да имат родова връзка с легендата и златото, но екстремното време, суровият терен и 100-годишно проклятие стоят на пътя им. От изгубени записки и карти на съкровища до тайни писма и словесни истории, те ще следват загадъчни указания, за да открият истината, да изровят златото и, много вероятно, да пренапишат историята.

Чудовищни шарани
Премиера от събота 1 април в 22:00 ч.
Сезон: 7
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ риболов
Оригинално заглавие: Monster Carp
Година: 2022

С промяната на формàта в шоу с двама водещи, Том Доув и Нийл Спунър посещават много невероятни места за риболов на шарани. Всяко езеро предлага нещо различно и покрива целия спектър на модерения риболов на шарани - от промишлен риболов в по-малки води, където мъжете наистина ще трябва да усъвършенстват тактиката си, до вътрешни морета, в които най-голямото предизвикателство всъщност е хвърлената стръв да попадне близо до шаран. Том и Нийл се отправят към Лак дю Салагу в Южна Франция, язовира Ореляна в Югозападна Испания, парка Брента в Италия и Евро Аква в Унгария; последното езеро е дом на риба-световен рекордьор - огледален шаран със зашеметяващото тегло 112 фунта и 14 унции - както и на още няколко риби, надхвърлящи магическите 100 фунта.

Рубрика: Съботи с „Риболовна зона"
Всяка събота през април

Следвайте приключенията на любимите ни риболовци по целия свят, докато търсят найголемите, най-редките и най-страшните подводни създания; Не пропускайте епизодите на „Ледени викинги" и „Речни чудовища" и не забравяйте да гледате съвсем новите епизоди на „Чудовищни шарани".