Авто-мото клуб Viasat Explore



В разгара на авто-мото тримесечието си, най-мъжкият ТВ канал от семейството на Viasat World - Viasat Explore, посреща отново екипите от „Екстремно теглене с камиони“, които се завръщат с втория си сезон от 3 март, всеки петък в 22:00 часа. Въоръжени с огромни машини и оборудване за милиони, те преодоляват всякакви трудности в ред епични и необикновени мисии в Австралия и Нова Зеландия.

Маратон на първи сезон можете да видите в рубриката Explore Club на 24 март от 09:25 часа. За всички, които искат още подобни приключения – маратонът на „Безпощадни превозвачи“ първи сезон е на 3 март, петък, след 10:00, а на втори сезон – седмица по-късно, на 10 март, по същото време. Можете да проследите отново „Превозвачи от калните планини“ с двойни епизоди от 22:00 часа – всяка сряда, от 15 март.

Само два дни по-късно, от 17 март, в 23:00 часа аукционерът Дерек Матюсън и екипът му се завръщат със специално издание на хитовото си ТВ предаване - „Редки коли и печалба: Реставрация на класики".  Истински коли, истински реставрации и наистина неподправен ентусиазъм за класика, а когато цялата трудна работа е свършена, екипът връща колите обратно на търга и тогава настъпва истинската драма - когато чукчето на аукционера удари!

Само тогава можем да направим сметката и да разберем кои са истинските победители и губещи в тази поредица от подхранвани от страст сделки с класически автомобили...

Редки коли и печалба: Реставрация на класики
Премиера от петък 17 март в 23:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Bangers & Cash: Restoring Classics
Година: 2022

„Всички знаят, че не може да се спечелят пари с реставриране на класически автомобили" ... Мъдрите думи на специалиста по аукциони Дерек Матюсън може да кънтят в ушите им, но операторът и продуцентът на телевизионния хит „Редки коли и печалба" решават да ги пренебрегнат.

Във всеки епизод от този сериал техният екип разглежда няколко подходящи за реставрация автомобили, представяни на публичния търг на семейство Матюсън; после те вдигат ръка и залагат собствените си пари, след което започва автентичното обновяване. За целта те намират (и наемат) професионални реставратори, които да вдъхнат нов живот на закупените автомобили.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики  - епизод 1

Екипът приема съвет и решава да се заеме с червен хот хеч от 80-те, който е станал розов от слънцето; екипът купува също класически френски мотопед, който се оказва, че има бележита история.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики – епизод 2

Избран е семеен седан от 70-те години, който е претърпял кралско преобразяване, за да го реставрира, и научава какво става с реставрацията на рядък Sunbeam Lotus, прекарал 30 години във ферма.

Редки коли и печалба: Реставрация на класики – епизод 3

С насърчението на Дерек, екипът купува мотоциклет Francis-Barnett Plover на търга; захваща се също с жалко изглеждащо MG Metro, но открива, че колела за него не могат да се намерят.

Екстремно теглене с камиони
Премиера от петък, 3 март в 22:00 ч.
Сезон: 2
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Extreme Tow Truckers
Година: 2021

През втория сезон проследяваме компании за теглене в екстремни условия, борещи се да спазят и изпълнят най-трудните договори за спасяване в Австралия и Нова Зеландия.

Въоръжени с огромни машини и оборудване за милиони, те преодоляват всякакви трудности по време на редица епични и необикновени мисии за спасяване и възстановяване. Техните тежкотоварни камиони за теглене са конструирани така, че да се справят с някои от най-тежките метеорологични условия на планетата и са в състояние да превозват масивни товари и да работят в опасен и недостъпен терен.

Екстремно теглене с камиони – сезон 2, еп. 1

Емоциите се разпалват, когато „Паркс Тоуинг" се заема с много напрегнато изваждане на камион от дъното на стръмно дере в заснежените планини Кентърбъри в Нова Зеландия.

Екстремно теглене с камиони – сезон 2, еп. 2

„Уага Трак Тоуинг" отстранява преобърнат натоварен камион с 2 полуремаркета от голяма магистрала, а „Паркс Тоуинг" в Нова Зеландия изтегля открадната кола нагоре по стръмно дере в земетръсна зона.

Екстремно теглене с камиони – сезон 2, еп. 3

„Клейтънс Тоуинг" е под напрежение да спаси заседнала на брега яхта, „Джи Ар Ес Тоуинг" се отправя към заснежените планини за 48 часа непрекъсната работа, а „Уага Трак Тоуинг" изпълнява спешна мисия.