Сезон на викингите и "Мистериите на нацистките убийства" по Viasat HistoryВикингите оказват огромно влияние върху ранната средновековна история на Скандинавия, Британските острови и други части на Европа. Те са били известни със сложното си изкуство и търговски умения, но също така са оставили кървава следа след себе си, нападайки градове из целия континент. Какво повече можем да научим за „войнската раса"? 

Вижте нови открития с премиерите на „Викингите: Истинската история" и „Викингите: Изгубеното кралство" в „Сезона на викингите“ по Viasat History -  всяка петък вечер през март. В рубриката ще видите и поредицата „Последното пътуване на викингите“, както и филмите „Изгубената армия на викингите“, „Жертвите на викингите“ и „Епичните жени воини – Викингите“.

От 20 март пък навлизаме в още по-мътни води. Поредицата "Мистериите на нацистките убийства" излага фактите, представя доказателствата, изпитва теориите и се опитва да достигне до заключение в шест едночасови епизода. 

Рубрика: Сезон на викингите
Всеки петък през март от 22:00 ч.

Този март всеки петък вечер ще се поставим на мястото на едни от най-известните мореплаващи мъже и жени с доста бурно минало. 

Викингите: Изгубеното кралство
Петък 10 март в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ история/ археология/ експедиции
Оригинално заглавие: Vikings: The Lost Kingdom
Година: 2021

За първи път от сто години погребален кораб на викингите ще бъде изкопан в Норвегия; с пълен достъп до археологическия обект, ние ще проследим всяка стъпка от тези изключително редки разкопки, започнали в края на юли 2020 г. В тази висококачествена научна документална драма всяко откритие и всяка намерена останка ще ни дадат невероятна представа за живота на воините на Севера - и ще ни дадат още повече детайли за това кой се крие в този мистериозен викингски ковчег за повече от хиляда години.

Викингите: Истинската история
Премиера в петък 3 март от 22:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Жанр: Документален/ история/ археология/ експедиции
Оригинално заглавие: Vikings: The True Story
Година: 2022

Този документален филм от две части поставя под въпрос много от това, което мислим, че знаем за великата скандинавска „войнска раса"; изключителното развитие на съвременните техники и оборудване доведе вдъхновяваща нова ера в историческите изследвания. 

Екип от експерти и историци в Норвегия прави удивителни нови открития. Беше ни разрешен ексклузивен достъп до тяхната работа и нашите камери са в състояние да ги съпътстват в голямото им откривателско пътешествие, докато проследяват до самото им начало артефакти, открити в цяла Западна Европа.

Мистериите на нацистките убийства
От понеделник 20 март в 22:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документалистика/ история
Оригинално заглавие: Nazi Murder Mysteries
Година: 2018

Навлизаме в много мътни води. 

Истина е - и не е изненадващо, че личнит живот на лидерите на най-зловещите политически режими е бил заобиколен с тъмни мистерии, сред които и неразкрити убийства. 

Поредицата "Мистериите на нацистките убийства" излага фактите, представя доказателствата, изпитва теориите и се опитва да достигне до заключение. С помощта на архивни кадри, възстановки, реконструкции, известни експерти и историци и нови кадри от ключовите места ще се докоснете до някои от най-големите тайни в историята.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. 
Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG.