Тайните на келтския гроб и заблудите на Втората световна война по VIASAT HISTORY 



„Дивият запад" на Римската империя. Един от най-кървавите периоди в историята - римското нашествие в Британия и бунта на кралица Будика. Проследете разкопките и вижте артефактите от гроба на келтски воин, погребан в богато украсена колесница в „Тайните на келтския гроб“ – от 5 февруари в 22:00 часа по Viasat History. 

От 20 февруари в същия час пък ставаме свидетели на пропагандни кампании за дезинформация, дръзки шпионски действия и създаване на измислени армии. „Заблуди по време на Втората световна война“ проследява шест години на конфликт, като използва изобилие от архивни кадри и интервюта с експерти, за да изследва изумителните истории за уловки и тайни операции. Това е хронологична поредица от четири части, която съчетава истории за заблудите и контрамерките със смъртоносен ефект, използвани и от двете страни във Втората световна война. 

Тайните на келтския гроб
Събота 5 февруари в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ древна история/ археология
Оригинално заглавие: Secrets of the Celtic Grave
Година: 2021

Мистериозни древни предмети са открити в уелска овцеферма, предизвиквайки голямо археологическо проучване; когато археологическият екип започва да копае, се разкрива гроба на келтски воин, погребан в богато украсена колесница. Той е датиран от един от най-кървавите периоди в историята - римското нашествие в Британия и бунта на кралица Будика. 

В долната част на мястото на погребението екипът се натъква на отдавна забравен хълм-крепост; проследете научните методи, използвани при разкопките на този 2000-годишен обект, вижте артефактите от желязната епоха там, върнати към живота, и открийте забележителната и изпълнена с насилие история на съпротивителната война в „Дивия запад" на Римската империя.

Заблуди по време на Втората световна война
Премиера от понеделник 20 февруари в 22:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Жанр: Документален/ исторически/ военен
Оригинално заглавие: Deception WWII
Година: 2022

Това е хронологична поредица от четири части, която съчетава истории за заблудата и контрамерките със смъртоносен ефект, използвани от и двете страни във Втората световна война. Проследявайки шест години на конфликт, този сериал използва изобилие от архивни кадри и интервюта с експерти, за да изследва изумителните истории за уловки и тайни операции; свидетели сме на пропагандни кампании за дезинформация, дръзки шпионски действия и създаване на измислени армии. Анализираме различни военни операции и хвърляме поглед върху мъжете и жените, успели да заблудят цели правителства и армии.