Дивата природа на Европа и гиганти от ледниковия период по VIASAT NATURE



Viasat Nature представя шест от най-големите, най-редки и най-бързи животни в Европа; какви са предизвикателствата за тях в променящия се свят, как им влияе изменението на климата и как защитават местообитанието си от човешкото въздействие? „Дивата природа на Европа“ дебютира на 6 февруари, понеделник, от 20:00 часа. По повод тази премиера най-зеленият ТВ канал от семейството на Viasat World събира всеки делничен ден от 20:00 часа любимите си поредици за европейски пейзажи и диви животни, посещавайки Норвегия, Шотландия, Швейцария, Уелс и Германия. Два дни по-рано, в събота, 4 февруари, дебютира „Мамутите: гиганти от ледниковия период“ – от 18:00 часа. Световноизвестният експерт по мамутите Дик Мол проследява тези гиганти от ледниковия период назад до техния дом в Намибия и разкрива напълно запазени кости от мамути, намерени в дълбоко замръзналата земя.

Дивата природа на Европа

Премиера от понеделник 6 февруари в 20:00 ч.
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ научен/ експедиции

Оригинално заглавие: Europe's Wilderness

Представяме ви шест от най-големите, най-редки и най-бързи животни в Европа; какви са предизвикателствата за тях в променящия се свят, как им влияе изменението на климата и как защитават местообитанието си от човешкото въздействие? За да се опознаят животните-главни герои в техните местообитания, е използвана, когато е възможно, камера със специална технология. В други случаи камери, предназначени за заснемане на дивата природа, дронове и хеликоптери улавят специални и неочаквани моменти. Учените и експертите поставят животните, които срещаме, в по-широкия контекст на техния вид и ги свързват с други животински популации; подборът на животни ни води на откривателско пътешествие през уникални райони и девствени пейзажи. Този сериал е кинематографично сафари из дивата природа на Европа.

Мамутите: гиганти от ледниковия период
Събота 4 февруари от 18:00 ч. 

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ древна история/ научен

Оригинално заглавие: Mammoths: Giants of the Ice Age

Преди хиляди години Земята е била населена от милиони мамути. Те са се разпространили по целия свят, след като са напуснали саваните на Африка по време на период с по-топъл климат. Въпреки това, когато започва ледниковият период, тези колосални животни е трябвало да извършат едно от най-големите постижения на адаптирането. Световноизвестният експерт по мамутите Дик Мол проследява тези гиганти от ледниковия период назад до техния дом в Намибия и разкрива напълно запазени кости от мамути, намерени в дълбоко замръзналата земя.

Рубрика: Сезон на Дивата Европа

Всеки делничен ден от понеделник, 6 февруари в 20:00 ч.

През този месец пътуваме из континента и правим нови открития по време на пътешествията си; къде е най-дългата река в Обединеното кралство, пред какви предизвикателства са изправени животните в Европа и къде можем да намерим най-големите езера и най-високите планини? По повод премиерата на „Дивата природа на Европа", ние събрахме любимите си сериали за европейски пейзажи и диви животни, посещавайки Норвегия, Шотландия, Швейцария, Уелс и Германия.