Един риф - цяла планета по Viasat Nature



В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, Viasat Nature проследява в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят решения, за да спасят рифа от унищожение. „Един риф - цяла планета" дебютира по най-заления канал от ТВ семейството на Viasat World на 8 януари, неделя, от 20:00 часа.

Този януари по Viasat Nature, обаче, е най-вече „сезон на хищниците"! В рубриката всеки ден в 20:00 часа, още от 2 януари, с премиерите на „Смъртоносни ловци", „Адаптация за оцеляване", „Диви борци" и „Необикновени змии" се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство.

В дивата природа законът е „изяж или бъди изяден" и малцина успяват да избягат от този закон, който управлява всичко. Епичната и вечна битка на хищник срещу плячка е моделирала целия живот на Земята и е довела до страховита гама от оръжия и майсторски набор от умения. Животните използват своя размер, сила и адаптивност, за да оцелеят.

Не пропускайте този спектакъл! 

Един риф - цяла планета

Премиера от неделя 8 януари в 20:00 ч. 

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ научен

Оригинално заглавие: Planet Reef

Година: 2021

Големият бариерен риф е планета сам по само себе си. Той е дом на над 9000 известни вида, сред които костенурки, крокодили, акули, отровни морски змии, ярко оцветени червеи и големи водорасли. Тези видове взаимодействат с коралите, за да образуват сложна и деликатна екосистема, като зависят едни от други за да оцелеят, но за съжаление коралите и следователно всички организми, които зависят от тях, са изложени на сериозен риск днес.

В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, ние проследяваме в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят новаторски технологични решения, за да спасят рифа от унищожение.

Рубрика: Сезон на хищниците

Всеки ден от понеделник до петък, от понеделник 2 януари в 20:00 ч.

Този месец се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство с премиерите на „Смъртоносни ловци", „Адаптация за оцеляване", „Диви борци" и „Необикновени змии".

Разглеждаме техниките, триковете и средствата, които животните използват, за да се защитят и да надделеят, от мечки, крокодили и акули до змии, паяци и скорпиони. Те използват нокти и челюсти, за да атакуват и убиват, но също толкова важни са размерът и формата на животните - както и семейните връзки и чар - за да надхитрят враговете си, а дори още не сме стигнали до отровата...

Очаквайте да видите най-впечатляващите хищници на майката природа този януари по Viasat Nature!