Прекрасен свят и ден на маймуните по VIASAT NATURE Няма да можете да откъснете очи от Viasat Nature през декември! С предавания като „Америка: Сезони в дивата природа", „Величествената Африка", „Шотландия: Година сред дивата природа" и много други, откриваме в какъв прекрасен свят живеем, оптимистично място, където всеки и всичко може да процъфтява. Още от първия ден на месеца. 

На 20 декември ще отбележим Деня на маймуните със забележителна поредица от документални филми, показващи най-симпатичните и най-умните сред всички тях, включително: Царството на мечите макаци, Тайното маймунско царство на Китай и Трудно оцеляване: Емблематичните животни на Китай.

А всяка неделя от 17:00 часа продължават срещите ни с Йоркширските ветеринари в най-новия им 11-ти сезон. 

Рубрика: Прекрасен свят
Всеки ден през декември, от 19:00 часа

Присъединете се към нас през тези празнични дни и приветствайте връзката на човечеството с природата; възхитете се от красотата и разнообразието на Земята и нейната сила да се възстановява и обновява. 

Гледайки през очите на природата с „Америка: Сезони в дивата природа", „Величествената Африка", „Шотландия: Година сред дивата природа" и много други, откриваме в какъв прекрасен свят живеем, оптимистично място, където всеки и всичко може да процъфтява.

Рубрика: Ден на маймуните
Вторник 20 декември от 19:00 ч.

Празнуваме Деня на маймуните със забележителна поредица от документални филми, показващи най-симпатичните и най-умните сред всички маймуни, включително: 

Проследяваме живота на група от 60 мечи макаци на отдалечен планински връх в Южен Тайланд, люлеем се по клоните заедно с един от най-застрашените примати в света - белоглавия лангур - в китайския природен резерват Чонгзуо.

Също така преоткриваме източния черен гибон в Южен Китай, който в продължение на 50 години се е считал за изчезнал.

Йоркширският ветеринар
Продължава от неделя, 4 декември в 17:00 ч.

Сезон: 11
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ животински свят
Оригинално заглавие: The Yorkshire Vet
Година: 2020

Следим цялата драма, смеха и сълзите в два натоварени ветеринарни кабинета. Питър Райт, който е обучен от Джеймс Хериот - най-известния ветеринарен лекар в света, сега ръководи кабинета на стария си ментор в Търск, докато бившият му партньор Джулиън Нортън работи в близкия Бъроубридж. 

Смесените кабинети стават все по-редки, но работата на Питър и Джулиън, подпомагани от техните специализирани екипи от ветеринари и медицински сестри, включва грижа за популярни и екзотични домашни любимци, селскостопански животни и диви животни. Те се сблъскват също с всякакви колоритни личности, от деца и мили стари дами до внушителни и прями йоркширски фермери. 

Следваме ветеринарите до по-отдалечени ферми, на фона на впечатляващата и непрекъснато променяща се природа на Йоркшир. Kаквото и да е времето, йоркширските ветеринари продължават традицията на Хериът да лекуват всички същества - и големи, и малки.