Сезон на конспиративните трилъри по TV1000Великолепни изпълнения на култови кино имена като Томи Лий Джоунс, Мерил Стрийп, Чоу Юн Фат и Анджелина Джоли бележат сезона на трилъра на конспирациите този ноември по TV1000. 

В забележителния списък на филмотечния канал са: Чарлиз Терон във „В долината на Давид и Голиат“, Дензъл Уошингтън в „Манджурският кандидат“, Гонг Ли в „Шанхай“, Кевин Констнър в „Джей Еф Кей“ и Натали Портман в „Братя“, където ще видите и Джейк Джиленхол; Актьорът от Jarhead е със своеобразна панорама по TV1000 през ноември, включително с участията си в „Зодиак“ с Робърт Дауни Джуниър и „Извличане“ с Рийз Уидърспуун.

В долината на Давид и Голиат
По TV1000: 12 и 25 ноември в 22:ч.
Режисьор: Пол Хагис
В ролите: Томи Лий Джоунс, Чарлиз Терон, Джош Бролин

Когато Ханк Диърфийлд, пенсионер от военната полиция научава, че синът му Майк е обявен за дезертьор, той отива в поделението му в Ню Мексико, за да го открие и сам да го върне към дълга. Оказва се, че Майк не е предупредил родителите си, че се е прибрал от Ирак в отпуск. И това далеч не е единственото, което те не знаят за него...

Интригата в „Долината на Давид и Голиат” се развива далече от фронта в Близкия Изток, в ежедневието на американска база. Посланието, което режисьорът Пол Хагис ни отправя, е че синовете на една горда нация се завръщат у дома като чудовища, лишени завинаги от хуманността на обикновения човешки индивид. Издирването на изчезналото момче „оживява” целия разказ и самият акт на разследването сякаш помага на бащата да се пребори със собствените си демони. Ритъмът е безукурен за този тип филми и дори да ви се струва, че привидно нищо не се случва, действието неумолимо напредва към разобличителния финал.

Шанхай
По TV1000: 6 ноември в 22:15 часа
Режисьор: Микаел Хофстрьом
В ролите: Джон Кюсак, Гонг Ли, Чоу Юн-Фат, Кен Ватанабе

Нищо не е такова, каквото изглежда в този международен трилър, чието действие се развива в древния китайски град седмица преди нападението над Пърл Харбър. Американският таен агент Пол Соумс току-що е пристигнал, за да разследва убийството на най-добрия си приятел, но бързо се потапя в мрежа от конспирация и лъжи, които се разпространяват из града; следено от офицер от японското разузнаване, разследването на Соумс бързо се съсредоточава върху харизматичен местен гангстер и красивата му съпруга Ана. Съвсем скоро Соумс и Ана са замесени в история, която ще постави на карта всичко, което имат... 

С 50 млн. долара бюджет и планирани снимки в Китай през 2008 г., седмици преди началото им властите отказват разрешение, предизваиквайки загуби от 3 млн. долара за построените вече декори. Продуцентите променят сцената на действие, като пренасят старата колониална архитектура от Шанхай в Лондон и Тайланд.

Манджурският кандидат
По TV1000: 19 ноември в 22:00 ч.
Режисьор Джонатан Деми
В ролите: Дензъл Уошингтън, Мерил Стрийп, Джефри Райт, Джон Войт

"Манджурският кандидат" е роман на Ричард Кондон и филм от 1962 г. на реж. Джон Франкенхаймер с участието на Франк Синатра, който откупува правата за екранизация, наследени и предоставени от дъщеря му Тина Синатра за заснемането на този римейк през 2004 г. 

Оригиналната история от войната в Корея е пренесена по време на операция "Пустинна буря" в Ирак. Ролята на Франк Синатра е поета от Дензъл Уошингтън. Заглавието е наследство от оригинала, където изфабрикуваният кандидат-президент е китайски комунист от провинция Манджурия, близо до Корея. Времето няма значение, защото историята се повтаря. 

Фалшиво героизирани, американски войници грижливо се подготвят за бъдещи президенти. В Япония заглавието на филма е "Американските кризи". Играта на карти е важна и небрежно маркирана в тази версия, за която сценаристът Даниъл Пейн получава 1 млн. долара. Брайън де Палма и Нийл Джордан са отхвърлените режисьори, преди избора на Джонатан Деми.

Непобедено сърце

По TV1000: 20 ноември в 22:00 часа
Режисьор: Майкъл Уинтърботъм
В ролите: Анджелина Джоли, Денис О’Хеър, Жерар Депардийо
На 23 януари 2002 г. светът на Мариан Пърл се променя завинаги. Съпругът й Даниъл, репортер от "Уолстрийт Джърнъл", прави журналистическо разследване за атентатора Ричард Рейд, което отвежда двамата в Карачи, Пакистан. 

Там той си урежда среща с посредник, обещал да го свърже със загадъчен източник на информация. Потегляйки за срещата, Дани казва на Мариан, че може да закъснее за вечеря. Така и не се завръща. В името на непокорния дух на Дани и на неговата непоколебима вяра в журналистиката, Мариан решава да пише за изчезването му, за неуморните си усилия да го открие и за евентуалния му убиец в мемоарите си, които са в основата на филма.