Viasat History представя Древният Египет - хрониките на една империя



Около 5000 г. пр. Хр., една от най-големите и мощни империи в историята се заражда по поречието на Нил – това е древният Египет. Цялата арка на развитие на древно египетската история се разкрива в нов пленяващ и исторически проникновен документален сериал.

Древният Египет – хрониките на една империя дебютира по Viasat History в Централна и източна Европа на 5 октомври, сряда, от 22:00 часа и ще разкрие постиженията на египтяните в управлението, културата и обществото чрез демонстрация на високата му култура от международни учени и изследователи.

Първата държава в историята съществува от повече от 3000 години – това е по-дълго от която и да е нация, която съществува днес. Въпреки това, кризи непрекъснато раздирали царството и създавали хаос. Ето тези епизоди предизвиквали най-много страх у египтяните. Те знаели, че само ред и стабилност водят до благоденствие. Разноликата им култура дава на египтяните идентичност, чувство за обединеност.

Всеки от час дългите епизоди, осветява историите на пирамидите, фараоните и жреците, като обръща специално внимание на жестоки битки и безстрашни жени-лидери. Всеки епизод също отива и отвъд познатите истории и надниква в живота на обикновените хора, в мислите им – на градския чиновник, лекаря или фермера. Как са строили къщите си, как са се прехранвали, в какво са вярвали.

Екип от международни експерти класифицира събитията и развитията в египетската история чрез интервюта със специалисти, които разбиват митове – от археологията през египтологията до съдебните разследвания, които са обединени във впечатляващи образи, заснети на терен – сред храмове, пирамиди и археологически разкопки по река Нил и във Великия музей на Египет.

Така те заедно обясняват въображаемите светове на египтяните по разбираем начин и разкриват тайни от създаването на съвършените мумии и градоустройството на древните градове до най-скорошни открития относно строежа на пирамидите.

Исторически възстановки, инфографики, графични елементи и 3-D анимация гарантират изживяване, което ще ви потопи в „Древния Египет – хрониките на една империя“! Ексклузивно по Viasat History в централна и източна Европа - от 5 октомври, всяка сряда в 22:00 часа.