Шанхай, месец на Де Ниро и трибют на Тарантино и Родригес по TV1000 през август



Отбележете с филмотечния TV1000 рождения ден на Робърт Де Ниро - сряда, 17 август. Честваме го като една от най-ярките звезди на Холивуд със селекция от впечатляващи изпълнения на този двукратен носител на Оскар - всяка сряда от 22:00 часа, още от 3 август. Вижте го в „Жега", „Всичко ни е наред“, „Копланд", „Пробуждане“ и „Животът на момчето", в компанията някои от най-големите кино имена като Ал Пачино, Силвестър Сталоун, Робин Уилямс и младия Леонардо ди Каприо.  

Два четвъртъка от 22:00 часа пък са отделени за намигване към един от емблематичните тандеми на култа към нискобюджетните филми – „Бибрутално: Разходка смърт“ на Куентин Тарантино е на 11 август, а режисираният от Робърт Родригес „Бибрутално: Планета Страх“ -  на 18 август. 

В целия огън и жупел е добре само да не пропуснете елегантния „Шанхай“ - на 25 август, също четвъртък, от 22:00 часа. С Джон Кюсак, Гонг Ли, Чоу Юн-Фат и Кен Ватанабе "Шанхай" е за удара, с който Западът среща Изтока. Режисиран от шведа Микаел Хафстрьом - с престрелки, шпионаж и двойни игри, филмът е модерен „ноар“ за опасна история за правителствени тайни и невъзможна любов. Градът на проливните дъждове не е само място на война и политика, а сцена на съдби, повлияни от събитията. 

Шанхай
Четвъртък 25 август в 22:00 ч.

Жанр: Криминален/ драма/ мистерия
Режисьор: Микаел Хафстрьом
В ролите: Джон Кюсак, Гонг Ли, Чоу Юн-Фат, Кен Ватанабе
Оригинално заглавие: Shanghai
Година: 2015

Нищо не е такова, каквото изглежда в този международен трилър, чието действие се развива в древния китайски град седмица преди нападението над Пърл Харбър. Американският таен агент Пол Соумс току-що е пристигнал, за да разследва убийството на най-добрия си приятел, но бързо се потапя в мрежа от конспирация и лъжи, които се разпространяват из града; следено от офицер от японското разузнаване, разследването на Соумс бързо се съсредоточава върху харизматичен местен гангстер и красивата му съпруга Ана. Съвсем скоро Соумс и Ана са замесени в история, която ще постави на карта всичко, което имат... 

С 50 млн. долара бюджет и планирани снимки в Китай през 2008 г., седмици преди началото им властите отказват разрешение, предизваиквайки загуби от 3 млн. долара за построените вече декори. Продуцентите променят сцената на действие, като пренасят старата колониална архитектура от Шанхай в Лондон и Тайланд.

Бибрутално: Разходка смърт
Четвъртък 11 август в 22:00 ч.

Жанр: Екшън
Режисьор: Куентин Тарантино
В ролите: Кърт Ръсел, Зои Бел, Розарио Доусън, Ванеса Ферлито
Оригинално заглавие: Grindhouse: Death Proof
Година: 2007

Вкусът на социопатичен каскадьор към дебнене на млади жени го вкарва в големи неприятности, когато се захваща с погрешната банда опасни мадами; конфронтацията им кулминира в 18-минутен автомобилен дуел, от който настръхват косите, с едно от момичетата, завързано за капака на гръмотевичния Dodge Challenger, който ще ви държи приковани пред екрана, миля след миля.

Бибрутално: Планета Страх
Четвъртък 18 август в 22:00 ч.

Жанр: Екшън/ ужаси
Режисьор: Робърт Родригес
В ролите: Роуз Макгауън, Джош Бролин, Брус Уилис, Майкъл Бийн, Фреди Родригес
Оригинално заглавие: Grindhouse: Planet Terror
Година: 2007

Двама лекари откриват, че по време на нощната им смяна прииждат ранени жители на града; сред тях е танцьорката Чери, чийто крак е откъснат от тялото. Когато ранените бързо се превръщат в яростни агресори, Чери и бившият ѝ приятел Рей повеждат група от неволни бойци в нощта.

Не може да бъде!
Неделя 7 август в 20:00 ч.

Жанр: Комедия/ драма/ фентъзи
Режисьор: Марк Форстър
В ролите: Уил Ферел, Маги Джиленхол, Куин Латифа, Ема Томпсън, Дъстин Хофман
Оригинално заглавие: Stranger Than Fiction

Харолд Крик е самотен агент от федералната данъчна служба, чието банално ежедневие се променя, когато започва да чува мистериозен глас, разказващ живота му; с помощта на професор Джулс Хилбърт, Харолд открива, че е главният герой в развиващ се роман и че гласът принадлежи на Карън Айфел, ексцентрична авторка, известна с това, че убива главните си герои по изобретателни начини. Харолд трябва бързо да се добере до Айфел и да я спре, преди тя да измисли начин да го довърши.