Шотландия: Година сред дивата природа - по Viasat Nature



От 15 август най-зеленият  ТВ канал от семейството на Viasat World – Viasat Nature - започва да разказва  необикновени истории за емблематичната и уникална дива фауна на Шотландия, заснети в рамките на четири сезона - от Шетландските острови на север до далечния юг.

Това ще бъде началото на рубриката „Дивата Европа“, с която ще изследваме дивите пейзажи на Германия, Швейцария, Уелс, Шотландия, Исландия и Норвегия.

Седмица по-рано, на 7 август, неделя, се завръщат едни от най-популярните ветеринари по канала - с нов 10-ти сезон на „Йоркширският ветеринар“.

Шотландия: Година сред дивата природа

Премиера от понеделник 15 август в 21:00 ч.
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Scotland: A Wild Year
Година: 2021

Посещаваме потайните диви места в Шотландия и впечатляващите животни, които живеят там; заснети в продължение на четири драматични сезона, от Шетландските острови на север до далечния юг, това са необикновени истории за грандиозната, емблематична и рядка дива фауна на Шотландия, която се стреми да оцелее в тази очарователна, но сурова и непредсказуема земя.

Йоркширският ветеринар

Премиера от неделя 7 август в 18:00 ч.
Сезон: 10
Брой епизоди: 13 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Yorkshire Vet
Година: 2019

Следим цялата драма, смеха и сълзите в два натоварени ветеринарни кабинета; Питър Райт, който е обучен от Джеймс Хериът - най-известният ветеринарен лекар в света - сега ръководи практиката на стария си ментор в Търск, докато бившият му партньор Джулиън Нортън работи в близкия Бъроубридж. В този сериал обръщаме специално внимание на новия живот в епизод, посветен на ражданията и бебетата; празнуваме също Международния ден на кучето и виждаме някои по-екзотични животни, които са направили Йоркшир свой дом завинаги. Следваме Джулиън и Питър, докато светът се възстановява полека-лека от Covid-19 и нормалното обслужване се възобновява с посещения на съседни ферми, приятели и нови клиенти.

Рубрика: Дивата Европа

Всеки ден от понеделник до петък в 21:00 ч. от 15 август

Това лято се потапяме в естествената красота на европейския континент, изследвайки дивите пейзажи на Германия, Швейцария, Уелс, Шотландия, Исландия и Норвегия; посещаваме също миналото и откриваме как континентът се е формирал, развивал и процъфтял през вековете.