Кръстоносните походи, Египет, Помпей, Петра и още съкровища по VIASAT HISTORYЮли е месец на исторически евъргрийн теми по Viasat History.  Още на 1 юли, петък, в 22:00 часа дебютира поредицата в три части „Кръстоносните походи“.  

На 10 юли,  неделя, също в 22:00 часа пък е премиерата на новия  филм на една от най-харизматичните водещи на историческия канал – Проф. Бетани Хюз – „Гласовете на мъртвите“. В трите части на поредицата екипът на Проф. Хюз разкрива тайните на Тутанкамон и реконструира самоличността и съдбата на пет жертви на вулкана Везувий .

От понеделник, 18 юли, в 21:00 часа пък предстои новият сезон на „Разшифровани съкровища“, с който ще посетим Петра, Стоунхендж, Египет и още.

Гласовете на мъртвите
Премиера от неделя 10 юли в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Voices of the Dead
Година: 2021

Професор Бетани Хюз провежда криминалистично разследване на някои от най-отдавнашните мистерии на древния свят и ни изправя лице в лице с необикновените хора от миналото, които открива по време на разследването. Проф. Хюз използва най-новите доказателства и авангардни научни методи, за да създаде портрети отблизо на тези забравени души, и докато изследва епични и понякога експлозивни моменти от историята, дори открива звука на изгубените им гласове. В този сериал екипът на Бетани разкрива тайните на Тутанкамон и реконструира самоличността и съдбата на пет жертви на вулкана Везувий - едно от най-тежките природни бедствия в историята - до и след опустошителното му изригване.

Кръстоносните походи
Премиера от петък 1 юли в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Crusades
Година: 2012

Кървави и брутални, кръстоносните походи е трябвало да бъдат религиозни войни, които да сложат край на всички други... но не са успели, а в днешно време историята им е станала жертва на политиката и религиозния фанатизъм и нито мюсюлманският, нито западният свят не разбират истината. Този сериал има за цел да хвърли нова светлина върху тези легендарни войни и да анализира отново романтизираната, идеализирана история, за да разбере какво наистина се е случило преди осем века, чрез детайлна археологическа работа и щателно разглеждане наново на древни обекти и отдавна отхвърлени свидетелства на очевидци.

Разшифровани съкровища
Премиера всеки делничен ден от понеделник 18 юли в 21:00 ч.

Сезон: 4
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Treasures Decoded
Година: 2017

Открийте осем от най-големите съкровища в света, всички със забележителни тайни, които са останали скрити... досега. Учените изследват историите зад библейски феномени като Вавилонската кула и бедствията в Египет. 

Пътуваме до Йордания, за да разгледаме древния град Петра, спираме в Обединеното кралство, за да проучим тайните на Стоунхендж и безглавите гладиатори от Йорк, и изследваме мистерията на смалените глави и блатните тела. Всеки обект и местонахождение ще бъдат разгледани внимателно от експерти, използвайки редица нови техники - включително най-съвременната криминалистика - които ще отключат изумителни истини за първи път. 

По време на снимките с археолози, историци, учени и научни изследователи се прави всичко възможно за намиране на отговори; открийте в този сериал историята и възможните последици от разкриването на завладяващата истина за всяко от тези съкровища.