Превозвачи от калните планини по Viasat Explore



Напрегнатата нова риалити поредица „Превозвачи от калните планини“ е по Viasat Explore ексклузивно за Централна и източна Европа от 30 май, всеки понеделник от 22:00 часа.

От създателите на „Тежкотоварно спасяване: 401“ идва нов риалити сериал със силни характери, които работят високо в планините на Британска Колумбия, където исполински трупи и още по-големи печалби примамват мъжете към огромни рискове.

Превозвачи от калните планини“ по Viasat Explore проследява Крейг Лебо и неговата фирма от три поколения Lebeau Brothers. Семеен бизнес, просъществувал в най-стръмните и най-кални условия на Северна Америка. Дървосекачеството и превозването на трупи са едни от най-опасните бизнеси в света и няма много хора, готови да отидат на по-стръмни или по-затънтени места от Крейг и Брент.

Вклинени между бреговете на Британска Колумбия и Скалистите планини, Lebeau Brothers оперират в район, наречен Shuswap Highlands – тези планини са известни с една от най-търсените дървесини в света. Тази зима те оперират на над 20 обекта. Стръмните склонове и умопомрачителната мрежа от пътища, обаче, са само за най-смелите, готови да се изправят пред снежни бури, проблеми с техниката и възможни обръщания, докато се опитват да надвият опасната кал, която пукналата пролет донася.

Тази зима Крейг и Брент се борят за живота си. Лошият късмет преследва Брент, докато облога, който Крейг е поел с дърводобив на нов стръмен склон, докарва нови опасности и драми. А по горските пущинаци превозвачите се сблъскват със сняг, лед и безпощадна кал, докато се опитват да свалят дървесината от планината. Докато пролетта превръща планината в кално блато, Крей и Брент и екипите им дават всичко от себе си, за да вържат двата края, преди Майката Природа и Калта да ги погълнат.