Още акценти през април по еТВ



16 април от 16:30 часа

Магията на Луната: Дете на Земята - Какво биха били хората без Луната? Дължим съществуването си на космически акт на любов: смята се, че той е осъществен преди около 4,5 милиарда години от планета, сблъскала се със Земята. Всички ние буквално носим нейната ДНК в себе си. Какво прави спътника на Земята толкова уникален? Документалният филм поглежда назад в миналото, в което силата на Луната винаги е играла решаваща роля.

16 април от 19:30 часа

Всичко или нищо - Любовта на Пени към партньора й, таксиметровия шофьор Фил, пресъхва. Той е нежен, философски настроен към света човек, а тя работи на касата в супермаркет. Дъщеря им Рейчъл чисти в дом за възрастни хора, а синът им Рори е безработен и агресивен. Радостта е изчезнала от живота на Фил и Пени, но когато се случва неочаквана трагедия, те се сплотяват и преоткриват любовта си.

23 април от 16:30 часа

Магията на Луната: Богиня на нощта - Веднага след като астрономите са картографирали Луната, тя показва второто си лице - магическата си страна. Луната се превръща в символ на подсъзнателното. Определя ли тя нашия начин на живот и любов – нашето бъдеще? Дали ефектът на Луната на дълги разстояния наистина е толкова голям, както твърдят народните вярвания? Луната е показвала на хората в древността точното време за сеитба и жътва. Но какво можем да научим днес от нея?

23 април от 19:30 часа

Мошеници на дребно - Мияч на чинии по професия, а по душа аферист и крадец на дребно, Рей планира невероятна авантюра. Заедно с жена си Франсис и в компанията на „делови хора“ като него, решават да прокопаят подземен тунел и да ограбят близката банка.

24 април от 19:30

Валериан и градът на хилядите планети - Годината е 2700, в началото на 28 век. Галактическа империя поддържа времето и пространството, а двама нейни агенти защитават Вселената. Пътуващият във времето специален агент Валериан (Дейн ДеХаан) е изпратен да разследва планетата Алфа заедно с партньорката си Лорелийн (Кара Делавин). Двамата стават неволни съучастници в събития, които са или междугалактически заговор, или афера на причудливите обитатели на тази планета.

30 април от 16:30 часа

Магията на Луната: 8-ият континент - Преди 50 години човекът стъпи на Луната за първи път. Аполо 11 постави началото на нова ера. Но срещата в Космоса остава ли кулминацията между човека и Луната? Според космическите агенции ЕКА и НАСА е назрял моментът за нова лунна мисия. Какви са целите на новата лунна мисия, доколко реалистични са те? На какво се надява науката от преоткриването на Луната?