Еволюция по VIASAT NATUREТози април  Viasat Nature става телевизионния дом на брилянтна нова научнопопулярна поредица – „Еволюция“. Изпълнена с приключения, дива природа, изумителни пейзажи и смайваща футуристична наука, поредицата е представена от Патрик Арий („Живот: Първи стъпки“ и „Големи зверове: Последният гигант“). 

Сериалът е заснет в хода на 15 седмици, с участието на мултинационален екип, който пътува из четири континента. Историите са заснети на терен в Намибия, Йордания, Обединеното кралство и десет щата из цяла Америка – от Хавай до Флорида. 

Поредицата разкрива невероятната градивна сила на природата чрез шест епизода: ‘Explore’, ‘Survive’, ‘Cure’, ‘Protect’, ‘Move’ и ‘Restore’. Сериалът може да се похвали с художественото участие на творци, отличени с награди „Еми“, които ни запознават отблизо с природните адаптации и възможните бъдещи светове.  

„Еволюция“ е необикновено пътуване във впечатляващия нов свят на биомимикрията, което изследва дали уникалните способности на животните да се адаптират биха могли да ни помогнат да намерим решения на някои от най-големите ни проблеми. 

Като показва гения на еволюцията с изумителни кадри от дивата природа, поредицата представя как животните по земното кълбо са надхвърлили напредъка дори на най-съвременните ни технологии. Предприемаме пътешествие към най-напредничавите примери на човешкия прогрес – срещаме се с изследователи, летци, учени, изобретатели, които ни разкриват смайващи иновации. 

Ставаме свидетели на устойчиви на радиация гъби, морски охлюви, които се хранят със слънце, животни, които се регенерират, непобедими хлебарки и мистериозни сепии. Научаваме за механизмите им на самозащита и способностите им да се възстановяват, лекуват и оцеляват. 

Проследяваме проучванията на Патрик как тези животински суперсили могат да послужат за вдъхновяване на технологични иновации. 

Водещият Патрик Арий е биолог и ТВ водещ по теми, свързани с дивата природа. Бил е част от екипа на популярни поредици на ВВС, включително Frozen Planet, Madagascar и Attenborough: 60 Years in the Wild. Създателят Роб Сиксмит е носител на BAFTA, известен с работата си със световно известни приключенци като Беър Грилс, Ед Стафорд и Левисън Ууд в някои от най-негостоприемните кътчета на земното кълбо. Последният му документален филм за Netflix оглавява класацията за природонаучни заглавия в Корея и из цяла Азия. 

„Еволюция“ дебютира по Viasat Nature на 11 април, понеделник.