Акцентите по Epic Drama през февруариНовата 1971 г. едва започва, но героите ни все още се опитват да се съвземат след събитията от изминалата година. Борбата на Ендевър с вътрешните му демони достига връхната си точка, изострена от изгубената любов и от вината, тежаща на съвестта му; междувременно екипът се озовава в разгара на събитията и се сблъсква със заплахи от ИРА, с нападения над таксиметрови шофьори, с нудисти, а даже и с един толкова особен случай, че сякаш екипът се намира на снимачната площадка на филм на ужасите... Преди годината да приключи, отношенията между Ендевър и Търсдей се обтягат допълнително, когато Търсдей намира доказателство, че поради проблемите си Ендевър е пропуснал основна улика за конкретен случай, но когато Ендевър попада в отчаяна ситуация, Търсдей се надпреварва с времето, за да го спаси.

Снимки
Откъс от „Ендевър“, сезон 8

 


Криминалните случаи на г-ца Марпъл
Премиера от събота 5 февруари в 20:30 ч.

Сезон: 4
Брой епизоди: 4 x 120 мин.
Жанр: Crime & Mystery
Оригинално заглавие: Agatha Christie's Marple
Година: 2009

 

 


EPIC DRAMA 
ФEВPУAPИ 2022 ПРОГРАМНИ АКЦЕНТИ

Ендевър - Сезон 8
Премиера от понеделник, 7 февруари в 22:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 90 мин.
Новата 1971 г. едва започва, но героите ни все още се опитват да се съвземат след събитията от изминалата година. Борбата на Ендевър с вътрешните му демони достига връхната си точка, изострена от изгубената любов и от вината, тежаща на съвестта му; междувременно екипът се озовава в разгара на събитията и се сблъсква със заплахи от ИРА, с нападения над таксиметрови шофьори, с нудисти, а даже и с един толкова особен случай, че сякаш екипът се намира на снимачната площадка на филм на ужасите... Преди годината да приключи, отношенията между Ендевър и Търсдей се обтягат допълнително, когато Търсдей намира доказателство, че поради проблемите си Ендевър е пропуснал основна улика за конкретен случай, но когато Ендевър попада в отчаяна ситуация, Търсдей се надпреварва с времето, за да го спаси.

Криминалните случаи на г-ца Марпъл - Сезон 4
Премиера от събота 5 февруари в 20:30 ч.
Брой епизоди: 4 x 120 мин.
В четвъртия сезон придружаваме г-ца Джейн Марпъл, докато тя разследва мистериозни смъртни случаи и разкрива сериозни престъпления. Джейн се сблъсква със семейна драма и съперничество между братя и сестри при смъртта на бизнесмен и съпругата му, след което черпи от дълбоките си познания за човешкото поведение, за да разкрие убиец в замъка Савидж; мистериозната смърт на възрастна дама с мисия почти озадачава нашата детективка; стар приятел моли г-ца Марпъл за помощ.

Криминалните случаи на г-ца Марпъл - Сезон 5
Премиера от събота 12 февруари в 20:30 ч.
Брой епизоди: 4 x 120 мин.
В петия сезон г-ца Джейн Марпъл, любител детектив, е по следите на безмилостни убийци. Тя успява да помогне, когато почитателка на актрисата Марина Грег е отровена на едно парти, а когато старият приятел на г-ца Марпъл, отец Горман, е намерен жестоко убит, тя предприема рисковани действия, за да разреши мистерията. При едно от другите разследвания на г-ца Марпъл изглежда, че тапетът с мотив здравец става причина за мистериозни смъртни случаи, а едно уикенд парти в „Чимнис" прекъсва внезапно, когато граф Лудвиг е намерен мъртъв.

Криминалните случаи на г-ца Марпъл - Сезон 6
Премиера от събота 19 февруари в 20:30 ч.
Брой епизоди: 3 x 120 мин.
В тази шеста и последна глава от криминалните истории за г-ца Джейн Марпъл посещаваме тропическия остров Сен Оноре, където тя скоро е въвлечена в разследване на убийство в нейния хотел. Връщайки се вкъщи в Сейнт Мери Мийд, тя помага на приятелката си Луиз да намери работа наблизо в „Щуротията на Грийншоу", при което нещата изведнъж се превръщат в сложна мрежа от смърт и убийства. След това любимата ни детективка е свидетелка на епична история на млади влюбени с трагично развитие, когато двойката става жертва на проклятия в своя дом на мечтите.