Противоположностите се привличат през февруари по TV1000



Хюго
Събота 13 февруари в 17:15 ч.

Жанр: Приключение/ драма/ семеен
Режисьор: Мартин Скорсезе
В ролите: Ейса Бътърфийлд, Клои Грейс Мориц, Кристофър Лий
Оригинално заглавие: Hugo
Година: 2011
Държава: Франция/  Обединено кралство/  САЩ

Базирана на книгата на Брайън Селзник от 2007 г. „Изобретението на Хюго Кабре", това е историята на едно находчиво и изобретателно момче и стремежа му да разкрие тайна, оставена му от баща му. Тази тайна ще преобрази Хюго и всички около него и ще разкрие безопасно и приветливо място, което той може да нарече свой дом. По време на приключенията си той среща магазинера Жорж Мелиес, който работи на гарата, и кръщелницата му, която търси приключения. Хюго открива, че те имат изненадваща връзка с баща му...

Рубрика: Противоположностите се привличат
Всяка неделя и понеделник в 20:00 ч. от неделя 6 февруари

Февруари е месецът на любовта, когато Купидон опъва лъка, изстрелва стрелите си и омагьосва всички, които попаднат на пътя му. За да отпразнуваме това, ние сме подбрали някои от най-добрите романтични филми, за да помогнем да се сбъднат плановете на бога на любовта.

Остриетата на славата
Четвъртък 17 февруари в 22:00 ч.

Жанр: Комедия/ спорт
Режисьор: Джош Гордън, Уил Спек
В ролите: Уил Ферел, Джон Хедър, Крейг Т. Нелсън, Уил Арнет, Ейми Полер, Джена Фишер
Оригинално заглавие: Blades of Glory
Година: 2007
Държава: САЩ

Непримиримите съперници по фигурно пързаляне Чаз Майкъл Майкълс и Джими Макелрой се сбиват след равенство за златния медал на Световното първенство; съперниците получават доживотна забрана за участие в единичните състезания за мъже, но надхитрят системата благодарение на „вратичка", позволяваща им да участват отново в състезания!

Изкуствен интелект
Четвъртък 24 февруари в 22:00 ч.

Жанр: Драматичен/ фантастичен
Режисьор: Стивън Спилбърг
В ролите: Хейли Джоел Осмънт, Франсис О'Конър, Сам Робардс, Джуд Лоу, Уилям Хърт, Джейк Томас
Оригинално заглавие: A.I. Artificial Intelligence
Година: 2001
Държава: Обединено кралство/  САЩ

В края на 21-ви век поради глобалното затопляне бреговете са наводнени, унищожавайки крайбрежните градове и драстично намалявайки човешкото население. Има нов клас роботи, наречени Меха - напреднали хуманоиди, способни да имитират мисли и емоции. Хенри, един от служителите на компанията за производство на роботи, прибира в дома си Дейвид, изкуствено дете. Истинският му син е в криостаза, поразен от нелечимо заболяване. Дейвид живее щастливо с Хенри и съпругата му, но животът му се променя драстично когато истинският им син се завръща у дома, след като е открит начин да бъде излекуван.