Австралийско лято по VIASAT NATURE през януари



Този януари австралийските ТВ герои, които са запазена марка на Viasat Explore, се преместват по най-зеления канал от семейството на Viasat World – Viasat Nature. „Австралийски ловци на змии“ дебютират още на 3 януари в 22:00 часа. „Ветеринари на странни животни“ се включват от 17 януари, всеки делничен ден от 19:30 часа. А преди това не пропускайте специалната неделя на „Големия бариерен риф“ – на 9 януари, включително премиерата от 14:00 часа на новия научнопопулярен филм с това заглавие. 

Големият бариерен риф
Неделя 9 януари в 14:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Great Barrier Reef

Размножаването на коралите в Големия бариерен риф е най-голямото събитие на масово размножаване на планетата и едно наистина грандиозно чудо на природата. Това е красив и деликатен процес, който в днешно време се подпомага от учени, работещи с цел гарантиране на бъдещето на застрашения риф. Следващото поколение коралови ларви се раждат, установяват и образуват нови колонии, а размножаването на други същества също е синхронизирано с това на коралите. 60 000 зелени морски костенурки посещават остров Рейн, за да снесат яйцата си; морски птици гнездят в горите от дървета Писония; срещаме любвеобилни октоподи, ходещи акули и сменящи пола си риби - всички те са в готовност за размножаване в този момент на разцвет на рифа. Раждането на новото поколение на Големия бариерен риф на Австралия е един празник на живота, великолепен спектакъл, достоен за преклон и възхищение.

Австралийски ловци на змии
Премиера всеки делничен ден в 22:00 ч. от понеделник, 3 януари 

Сезон: 1
Брой епизоди: 16 x 30 мин.
Оригинално заглавие: Aussie Snake Wranglers
Година: 2020

Следим най-заетия екип за улавяне на змии в Австралия, който се изправя срещу някои от най-смъртоносните животни на планетата; на фона на живописния Слънчев бряг в Куинсланд, нашите ловци на змии се срещат с някои от най-отровните змии в света, включително черната аспида, източната псевдоная и камшиковата змия. Във всеки епизод нашият екип, воден от експерта по отровните змии Стюарт Макензи, отговаря ежедневно на до 30 обаждания за спешни ситуации от обикновени жители на Австралия, в чиито домове са навлезли тези страховити влечуги; времето винаги е голям враг, тъй като змиите могат да изчезнат мигновено, оставяйки зад себе си силно разтревожени семейства, страхуващи се за живота си. Стюарт и неговият екип не спират, докато змията не бъде уловена и пренесена другаде, дори и да поставят живота си в опасност.

Рубрика: Неделя с Големия бариерен риф
Всяка неделя в 14:00 ч. от неделя 9 януари

Прекарайте неделите си на най-магическото място на Земята и станете свидетели на величието и чудото на най-сложната екосистема на планетата. Големият бариерен риф се простира на над 2300 км по североизточния бряг на Австралия и е единственото живо нещо, видимо от космоса; той е дом на хиляди видове диви животни, от огромни китове до малки морски таралежи, свирепи тигрови акули и микроскопичен планктон. Той е също може би най-красивото и ценно природно богатство на планетата; присъединете се към нас и ще се изумите от кадрите, които ни отвеждат под повърхността и се доближават толкова, колкото позволяват човешките възможности, до това пъстро царство.

Ветеринари на странни животни
Премиера от понеделник 17 януари, всеки делничен ден в 19:30 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Bizarre Pet Vets
Година: 2021

Д-р Джеймс Хаберфийлд и екипът му лекуват най-необикновените и обичани животни в Австралия - от сладководни крокодили и бъбриви папагали до захарни летящи катерици, змии, жаби, гущери, бозайници и опасни животни - всички те са редовни „пациенти" в клиниките. Базиран във Виктория, д-р Джеймс обича да се грижи за всички видове животни, но изпитва особен интерес към влечугите и от осемгодишна възраст отглежда всякакви гущери и змии. В клиниката във Виктория работят също и д-р Хеймиш, д-р Шейн, д-р Киара и д-р Мишел; в Западна Австралия посещаваме д-р Люсинда и д-р Кели, както и д-р Катрин в Куинсланд. За един ветеринар, грижещ се за необикновени домашни любимци, няма две еднакви същества - а и собствениците им също са от рядка порода...