Акценти по FOX Life и FOX Crime през януари



FOX LIFE

Републиката на Сара, сезон 1
Премиера: 11 януари от 21:00 часа
Излъчване: Всеки вторник от 21:00 часа

Идиличното спокойствие в Грейлок, Ню Хемпшир е нарушено, когато под града са открити масивни залежи на колтан – изключително ценен метал, използван в технологичната сфера. Минната компания Lydon Industries има планове да добива минерала… планове, които включват заличаването на Грейлок от картата. За да предпази приятелите и семейството си от опасността, непокорната гимназиална учителка Сара се зарича да спре булдозерите и да обяви Грейлок за независим от Съединените щати. 

В ролите: Стела Бейкър, Иън Дъф, Люк Мичъл, и др.

Наричайте ме Кат, сезон 1
Премиера: 12 януари от 21:00 часа
Излъчване: Всяка сряда от 21:00 часа

Базиран на оригиналния сериал на BBC UK „Миранда“, създаден от Миранда Харт, „Наричайте ме Кат“ представя номинираната за „Еми“ Маим Биалик /Mayim Bialik/ като Кат – жена, която ежедневно се бори с обществото и майка си, за да докаже, че може да води щастлив и пълноценен живот, въпреки че все още е необвързана на 39 години. Ето защо тя влага всичките си спестявания, за да отвори кафене за котки в Луисвил. Въпреки че Кат се наслаждава на своята независимост, нейните планове да остане завинаги сама може да поемат в друга посока, когато бившата ѝ тръпка и добър приятел Макс се завръща в града.

Големият скок, сезон 1
Премиера: 12 януари от 22:00 часа
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 часа

„Големият скок“ e драматична поредица за втория шанс, за преследването на мечтите и завоюването на това, което ти принадлежи. Сериалът представя историята на група различни хора, които си приличат по това, че са лишени от късмет. Те ще се опитат да променят живота си, като вземат участие в риалити състезание по танци, което вместо да го подобри, потенциално може да съсипе живота им. 

В ролите: Скот Фоули, Пайпър Перабо, Симон Рикаснър, Тери Поло

Първи срещи: Без цензура, сезон 1
Премиера: 5 януари от 14:15 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 14:15 часа

Всеки епизод от поредицата  „Първи срещи: Без цензура“ представя истински първи срещи, придружени от забавните и искрени коментари на три двойки комедианти. Те ще споделят своите изключително смешни откровения и мнения за всеки сгряващ сърцето момент и всяка неловка стъпка на необвързаните по пътя към истинската любов. Комедийните двойки ще наблюдават как се развиват срещите пред очите им докато стоят удобно на диваните си. 

В ролите: Дейзи Мей Купър, Сюзън Уокома, Джош Уидикъм

Голямото разчистване, сезон 1
Премиера: 11 януари от 14:15 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 14:15 часа

Семейства по целия свят се борят с кризата на безпорядъка и отчаяно имат нужда от помощ. Запознайте се с вдъхновяващия гуро на разчистването Питър Уолш. Вещите на хората са силно обвързани с техните емоции. В сцени на конфронтация Питър кара семействата да поемат отговорност за нещата си, за да превърнат хаоса в ред. Към Питър се присъединяват кралицата на реставрацията Шери Барбър и откривателя на съкровища Лукас Калахан. Шери разполага само с два дни, за да обнови домовете, следвайки своята мантра „минимален разход с максимален резултат“. Междувременно Лукас сортира боклука, за да намери скрити ценности, от които да изкара бързи пари. Неподправена, емоционално заредена и изпълнена с добро настроение, поредицата „Голямото разчистване“ помага на тези, които имат най-голяма нужда от това и същевременно вдъхновява други да направят домовете и живота си по-хубав.

Среща с непознат, сезон 1
Премиера: 25 януари от 14:15 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 14:15 часа

В ерата на социалните мрежи където предубежденията доминират и приложенията за запознанства процъфтяват само с плъзване наляво и надясно, необвързани хора, изпълнени с надежда за истинска връзка или каквато и да е връзка, правят решителна крачка като се впускат в срещи на сляпо. Поредицата следва установения формат при подобен тип запознанство, но с добавен съвременен елемент, който да отговаря на тенденциите в социалните мрежи. Всеки половинчасов епизод се фокусира върху две двойки с различна етническа принадлежност, сексуална ориентация и възраст.

Кварталът, сезон 2-3
Премиера, сезон 2: 13 януари 
Премиера, сезон 3: 28 януари 
Излъчване: От понеделник до петък от 17:05 часа

Седрик Ди Ентъртейнър играе главната роля в „Кварталът“ - комедия, която разказва какво се случва, когато най-дружелюбният човек от Средния Запад се премества заедно със семейството си в Лос Анджелис, където не всеки изглежда като него или оценява добросъседското му отношение. 

Дейв Джонсън е изключително добродушен професионален медиатор. Когато съпругата му, Джема, получава работа като директор на училище в Лос Анджелис, те се местят от Мичигън с малкия си син Гроувър, без да се притесняват, че новият им мечтан дом се намира в общност доста различна от техния малък град. Съседът им, Калвин Бътлър, е много бдителен по отношение на новодомците, сигурен, че семейство Джонсън ще наруши културата в квартала. Въпреки това състрадателната съпруга на Калвин – Тина е приятелски настроена и ги приветства с добре дошли; най-малкият им син Марти смята, че Джонсънс могат да бъдат от полза за тяхната общност;  а техният по-голям, безработен син Малкълм, осъзнава, че може би в лицето на Дейв най-накрая е открил някой, който да го разбира. Дейв осъзнава, че да се впишат в тази общност ще по-сложно отколкото е очаквал, но ако успее да намери начин да намери допирни точки с Калвин, ще имат превъзходния шанс да превърнат този квартал в свой нов дом. 

В ролите: Седрик Ди Ентъртейнър (Калвин Бътлър), Макс Грийнфилд (Дейв Джонсън), Тишина Арнолд (Тина Бътлър), Бет Берс (Джема Джонсън) и др.

FOX CRIME

Частни детективи, сезон 5
Премиера: 25 януари от 22:00 часа
Излъчване: Всеки вторник от 22:00 часа

Този сезон Шейд и Анджи сериозно преразглеждат приоритетите и решенията си след близката среща на Анджи със смъртта. Тя ги кара да се замислят какво и кой е най-важен за тях. Докато помагат на другите да открият своята истина в редица заплетени случаи, Шейд и Анджи се замислят дали техните истини в крайна сметка не са преплетени. Но дали ще са способни да признаят чувствата си? Не и без да преминат през някои възходи и падения по пътя, разбира се! Нови романтични връзки и натоварен работен график ще ги задържат ангажирани за известно време, но непрекъснато разгарящата се искра помежду им може в крайна сметка да се превърне в огън...

Тяхната ексцентрична асистентка Зоуи Чоу се завръща в играта, заедно с детектив Даника Пауърс, винаги забавния Дон Шейд, както и Джулс Шейд, Нора Еверет и др. 

В ролите: Синди Сампсън, Джейсън Прийстли

Гранчестър, сезон 6
Премиера: 12 януари от 22:00 часа
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 часа

За викария на Гранчестър, красиво селце край Кеймбридж, животът винаги е бил доста спокоен. Поне до мига, в който той се е сблъсква с убийство.

Действието в сезон 6 започва през 1958 г., а бедите в Гранчестър тепърва предстоят. Преподобният Уил Девънпорт се наслаждава на ролята си на викарий, който е готов да разбуни духовете и да се противопостави на установените норми, за да помогне на хората. Но ролята, която обича най-много, го поставя в противоречие със собствените му идеали, когато добросърдечният му помощник Финч е замесен в скандал. 

Най-добрият приятел на Уил, инспректор Джорди Кийтинг, забелязва, че принципите му са разклатени. С нови престъпления зад всеки ъгъл, морал и законност в конфликт, ще са необходими всички умения и съпричастност на Уил, за да се ориентира в тези бурни води и да помогне на онези, които обича.
 
В ролите: Tом Бритни, Робсън Грийн 

Макдоналд и Додс , сезон 1
Премиера: 27 януари от 22:00 часа
Излъчване: Всeки четвъртък от 22:00 часа

Амбициозният криминален инспектор Макдоналд заменя коварните улици на Лондон, за да се издигне в кариерата в живописния Бат. Макдоналд е костеливо и целеустремено ченге и   разрешава случаи чрез непреклонната сила на волята си. Когато ѝ се налага да си партнира с кроткия и смирен ветеран сержант Додс – костенурката за нейния заек – двамата моментално влизат в противоречие заради различните си подходи в работата и живота. Но много скоро изграждат едно бурно, забавно и много ефективно партньорство, като откриват, че когато става въпрос за разрешаване на мистерии, техните различия са най-голямата им сила. 

В ролите: Джейсън Уоткинс, Тала Гувея

Алекс Юго, сезон 3
Премиера: 14 януари от 22:00 часа
Излъчване: Всeки петък от 22:00 часа

Алекс Юго е полицай със свободен дух, който разследва мистериозни случаи, в които планините играят интригуваща роля. Харизматичната му личност и смущаващи методи правят историите още по-завладяващи.

В ролите: Самюел льо Биан, Лионел Астие, и др.

Лео Матей - Специален отряд, сезон 3-4
Премиера: 2 януари от 13:00 часа
Излъчване: Всяка събота и неделя 13:00 часа

Лео Матей е капитан на специален отряд за защита на непълнолетни в Париж. Той е добре обучен и много състрадателен, но преди всичко е силно загрижен за безопасността и благополучието на децата и тинейджърите и ако трябва ще заобиколи нормите на закона заради тях.

Матей е израснал в приемни домове, след като е бил изоставен като дете. Неговата силна отдаденост да защитава непълнолетните е подбудена от личната му трагедия. Неговото единствено дете изчезва, когато е на 8 години, което го подтиква да се премести от криминална служба в Отряда за защита на деца. 8 години по-късно, разследване го отвежда до детето му, което е травмирано от дългите години на изолация. Сега Матей продължа да се занимава със специални разследвания...и отново се научава какво е да си баща. 

В ролите: Самюел льо Биан, Лионел Астие, и др.


ВИП: Висок интелектуален потенциал, сезон 1
Премиера: 9 януари от 11:00 часа
Излъчване: Всяка събота и неделя 11:00 часа

Една вечер докато работи като чистачка в полицейския участък, Морган не устоява на импулса да подреди елементите на разследващото табло. Когато на следващия ден полицаите се връщат, разбират, че тя ги е довела една стъпка по-близо до заподозрения. Оказва се, че Морган има висок интелект. Но нейното IQ, високо 160 точки,  никога не ѝ е помагало в ежедневието. След като я разпитват и тестват метода ѝ, полицията решава да я включи в екипа си за проследяване и залавяне на високоинтелигентни престъпници. Морган и капитанът на отряда стават екип и въпреки различията и противоречията, които имат, първите им усилия са успешни. Морган сключва сделка с полицаите – тя се съгласява да работи за тях, а в замяна те ще ѝ помогнат, като възобновяват разследването по изчезването на нейната първа любов, случило се преди 15 години, докато тя е бременна с детето им.