Акценти по FOX Life и FOX Crime през декември



FOX LIFE

Тук започва всичко, сезон 1
Премиера: 10 декември от 15:10 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 15:10 часа

Институтът Огюст Арман (Аuguste Armand) е едно от най-добрите кулинарни училища във Франция. Съвършенство, прецизност и дисциплина са мантрите на това прочуто учебно заведение, ръководено от талантлив и уважаван екип от професионалисти. В този затворен свят се разиграват сложни любовни афери, ожесточено съперничество и ужасни предателства. Но за Максим Делкор и останалите ученици от престижното училище, крайната цел е ясна: да станат следващите готвачи на Франция със звезди Мишлен. И няма да позволят нищо да ги спре!

В ролите:
Клеман Ремианс, Ванеса Демуи, Фредерик Дифентал, Елза Лунгини, Катрин Маршал, Агустин Галиана, Бенжамен Барош, Орели Понс, Лусия Пасанити, и др.

Кварталът, сезон 1
Премиера: 30 декември от 17:05 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 17:05 часа

Седрик Ди Ентъртейнър играе главната роля в „Кварталът“ - комедия, която разказва какво се случва, когато най-дружелюбният човек от Средния Запад се премества заедно със семейството си в Лос Анджелис, където не всеки изглежда като него или оценява добросъседското му отношение. 

Дейв Джонсън е изключително добродушен професионален медиатор. Когато съпругата му, Джема, получава работа като директор на училище в Лос Анджелис, те се местят от Мичигън с малкия си син Гроувър, без да се притесняват, че новият им мечтан дом се намира в общност доста различна от техния малък град. Съседът им, Калвин Бътлър, е много бдителен по отношение на новодомците, сигурен, че семейство Джонсън ще наруши културата в квартала. Въпреки това състрадателната съпруга на Калвин – Тина е приятелски настроена и ги приветства с добре дошли; най-малкият им син Марти смята, че Джонсънс могат да бъдат от полза за тяхната общност;  а техният по-голям, безработен син Малкълм, осъзнава, че може би в лицето на Дейв най-накрая е открил някой, който да го разбира. Дейв осъзнава, че да се впишат в тази общност ще по-сложно отколкото е очаквал, но ако успее да намери начин да намери допирни точки с Калвин, ще имат превъзходния шанс да превърнат този квартал в свой нов дом. 

В ролите: Седрик Ди Ентъртейнър (Калвин Бътлър), Макс Грийнфилд (Дейв Джонсън), Тишина Арнолд (Тина Бътлър), Бет Берс (Джема Джонсън) и др.

FOX CRIME

Новите мистерии на Мис Фишър, сезон 2
Премиера: 2 декември от 22:00 часа 
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 часа

Във втори сезон, докато престъпленията продължават да нарастват по улиците на Мелбърн през 60-те години, нашият детектив, която никога не казва никога, се заема с най-големите мистерии, с които се е сблъсквала досега. Тя се опитва да съчетае едновременно любовта, кариерата и живота на авантюрист.

Точно когато ухажването между Перигрин и благородния полицай Джеймс е в разгара си, желанието му за брак ги изправя пред кръстопът, който може да ги отведе в различни посоки. След смелите им съвместни усилия за разрешаване на различни случаи в магазини, телевизионни студиа и кулинарни училища в първи сезон, Перегрин, Джеймс и останалата част от екипа продължават пътешествията си към себеоткриване и романтика, опитвайки се да се справят с някои предизвикателни въпроси за ролята на мъжете и жените в променящия се свят. Те са изправени пред забавна смесица от мистерии, които включват случаи за сексуална свобода, стюардеси, семейни предразсъдъци, изложения на кучета, войни на тинейджърски банди, боулинг зали, надпревара с гълъби и дргуги, а за завършек на сезона ще има и убийство на новогодишно парти. 

Алекс Юго, сезон 1-2
Премиера: 10 декември от 22:00 часа 
Излъчване: Всеки петък от 22:00 часа

Алекс Юго е полицай със свободен дух, който разследва мистериозни случаи, в които планините играят интригуваща роля. Харизматичната му личност и смущаващи методи правят историите още по-завладяващи.

В ролите: Самюел льо Биан, Лионел Астие, и др. 

Менталист: Крадецът на мисли, сезон 5 
Премиера: 15 декември от 21:00 часа 
Излъчване: От понеделник до петък от 21:00 часа

Номинираният за „Златен глобус“ и „Еми“ Саймън Бейкър влиза в ролята на Патрик Джейн – независим консултант към Калифорнийското бюро за разследвания, който има забележителен опит в разрешаването на тежки престъпления, благодарение на изключителната си наблюдателност. В Бюрото Джейн е известен сред колегите си с това, че изрично отказва да спазва протокола, както и с миналото си призвание на медиум, като той самият признава, че паранормалните му способности са били лъжа. Ролята на Джейн в разрешаването на тежки случаи е високо ценена от колегите му. Старши агент Тереза Лисбън, която ръководи екипа за разследвания, е раздвоена в позицията си по отношение на приноса му, като неохотното признава ползата от уменията на Джейн, но също така го критикува заради неговата показност, нарцисизъм и опасния му навик да прекрачва граници. Екипът ѝ смята Джейн за непредсказуем, но се възхищава на неговия чар и умения.

В ролите: Саймън Бейкър, Робин Тъни

Лео Матей - Специален отряд, сезон 1-2
Премиера: 12 декември от 13:00 часа 
Излъчване: Събота и неделя от 13:00 часа

Лео Матей е капитан на специален отряд за защита на непълнолетни в Париж. Той е добре обучен и много състрадателен, но преди всичко е силно загрижен за безопасността и благополучието на децата и тинейджърите и ако трябва ще заобиколи нормите на закона заради тях. Динамичните и емоционални разследвания на Лео Матей изследват широк спектър от проблеми, пред които са изправени децата и техните родители.

Случаите на Франки Дрейк, сезон 1
Премиера: 4 декември от 11:00 часа 
Излъчване: Събота и неделя от 11:00 часа

Действието в поредицата „Случаите на Франки Дрейк“ се развива в Торонто през 20-те години на XX век и проследява единствената жена частен детектив в града, която работи по случаи, с които полицията не може да се справи. Полът ѝ е нейното най-голямо предимство – кой би помислил, че жена може да бъде детектив? Тя притежава умението да разрешава случаи, но не е полицай - нейната запазена марка за правосъдие e да не спазва строго законите. Заедно с партньорката си Труди, Франки и детективската агенция „Дрейк“ се заемат с всякакви по вид и големина случаи. От самолети и незаконна търговия на алкохол, до агенти на федералното бюро, комунисти и активисти от профсъюзите, безстрашният приключенски дух на Франки ѝ навлича всякакви неприятности, но тя винаги успява да се справи с тях. В период на промени и безнадежност, Франки е жената, която изпреварва всички. Тя е нов детектив в един нов свят. Но готов ли е светът за нея?

В ролите: Лорън Лий Смит, Шантел Райли, Ребека Лидиард