Търсачи на коли в Австралия и тираджии в пустошта по Viasat ExploreЕто най-доброто по най-мъжкия канал от семейството на Viasat World – Viasat Explore през декември. 

Търсачи на коли в Австралия 
Премиера от петък, 3 декември, 22:00 ч. 
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Aussie Car Hunters

Фанатичните любители на автомобили Джей Ти и Дейв потеглят в търсене на изоставени или забравени класически коли, както и на сувенири, които да купят и продадат със сериозна печалба. Пътуват сред впечатляващите пейзажи на западната австралийска пустош, но това не е екскурзия за разглеждане на забележителности - на карта са заложени собствените им пари, а залогът не може да бъде по-голям, докато момчетата решават кои коли да купят и колко да похарчат. В рамките на поредицата те откриват и възстановяват 20 класически автомобила от САЩ, Япония, Великобритания и Европа.

Тираджии в пустошта
Премиера от понеделник, 13 декември, 22:00 ч.
Брой епизоди: 13 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Outback Truckers

Австралийската пустош е един от последните диви райони в света; тя е огромна, непокорена и там се намират някои от най-труднодостъпните места на Земята. За камионите и шофьорите, които прекосяват тази епична и сурова земя, има само един начин да стигнат от точка А до точка Б: трудният начин. В тази поредица се натъкваме на прах, драми и опасности, като тръгваме с едни от най-коравите и опитни тираджии в страната, докато превозват огромните си товари през земния ад. Тяхната мисия е да прекосят безопасно с товара и камионите си.

Тежкотоварно спасяване: 401
Премиера от сряда, 1 декември, 22:00 ч.
Сезон: 4, Брой епизоди: 14 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Heavy Rescue: 401

След трудна година, в която доказва, че е заслужил мечтаната работа в изтеглянето на тежкотоварни автомобили, Сони Субра се обръща към нова мечта, която ще утвърди живота му в Канада, но и ще го постави пред съвсем ново изпитание. Големи промени настъпват в Метро, когато Кевин Ричардсън се премества и нов екип трябва да поеме работата, а Гари все още не се е съвзел от случката на магистралата през миналия сезон, когато синът му се разминава на косъм от смъртта. Буреносен бронт връхлита югозападния снежен пояс и екипът от Рос се бори със задръстванията и огромните разливи на гориво; в Уиндзор ветеранът Ерик е изправен пред големи сътресения, когато новите собственици поемат компанията, а Андрю залага много на 21-годишен новобранец с трагично минало. 

Бури и странни произшествия се струпват над 401-ва магистрала, довеждайки оказващите първа помощ, спасителните екипи за тежките камиони и екипите по поддръжката до предела на силите им, защото затварянето не е вариант.