Сиси - историята на момичето, което стана иконаТози декември по Epic Drama, ТВ домът на най-добрите исторически драматични сериали, ще дебютира „Сиси" – нов минисериал „в епоха" в шест части, продуциран от Story House. Разкошната продукция хвърля нов, съвременнен поглед към живота на мъжкото момиче, което става императрица на Хабсбургската империя, предначертава политическата история и се превръща в легенда на киноекрана.

Ролята на императрица Елизабет, чийто литературан образ е обезсмъртен актрисата Роми Шнайдер през през 1950-те, е олицетворен по нов начин от дебютиращата швейцарска актриса от американски произход Доминик Девънпорт (Night Train to Lisbon). Историята на тази личност от кралско потекло от поколения очарова и сега е време да превземе сърцата на младите зрители с нов и амбициозен сериал, разказан от днешна перспектива.

„Сиси" е пищна, пленителна и съвременна продукция, която ще се излъчи ексклузивно в цяла Централна и източна Европа само по Epic Drama, от 26 декември, с двойни епизоди в три поредни недели от 22:00 часа.

Първата супер-звезда на Европа, Сиси сега навлиза в нова ера чрез тази приказка, изпълнена с интрига и копнеж. Бегрижната тинейджърка се влюбва лудо в могъщ и желан мъж, император Франц Йосиф, в чийто образ се превъплъщава германският актьор Яник Шуман (Center of My World, Charité). Но той има прикрита мрачна и опасна страна: на тази любов не ѝ е писано да се осъществи.

Сиси трябва да избере и приема предизвикателството; това е история за съзряването, за мъжкото момиче, което се превръща в уверена съвременна жена – тя ще трябва да взима трудни решения, да се справя със загуби и накрая да изпълни независимата роля на императрица.

Фокусът е върху взаимоотношенията в кралската двойка и Сиси. Известна като най-красивата жена в Европа, тя се бори срещу строгия, понакога тираничен режим, бори се за идеалите си. Любовта на живота й, Франц Йосиф, е човек с потиснати емоции, прикрити зад образа на стриктния и жесток владетел на Австро-унгарската империя.

Това не е исторически филм, това е универсална и вечна приказка за любовта, свободата, семейството, самоопределението и дълга, облечена в блясъка на придворната мода от 19-и век.