Акцентите по National Geographic през декември



Гореща зона: Антракс (6 еп. по 60 мин) 
Премиера: 5 декември 2021 г. от 22:00 и 23:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 и 23:00 ч.

Помним заглавията, но не и развръзката. Броени седмици след събитията от 11 септември Съединените щати са разтърсени от нов смъртоносен терористичен акт, когато писма, съдържащи антракс, са изпратени до нищо неподозиращи жертви. Анонимното нападение отнема живота на петима души и предизвиква паника в цялата страна. Въпреки междуведомствените войни и няколко фалшиви следи, следователите от ФБР стигат до шокиращ основен заподозрян: учен, работещ в най-сигурната лаборатория на USAMRIID, с неограничен достъп до най-смъртоносните патогени в света. 

Спасителен отряд в ада, сезон 6 (8 еп. по 60 мин) 
Премиера: 17 декември 2021 г. от 23:00 ч. 
Излъчване: Всеки петък от 23:00 ч. 

Арктическите бури довеждат до най-студената зима от десетилетие, но без да се смущават от температури, достигащи минус 30 градуса по Целзий, героите на ледените пътища рискуват живота си, за да спасят шофьори в опасност. В южната част на Норвегия шефовете Торд и Бьорн се изправят срещу непредвидени заплахи и конкурентни компании, за да защитят своите територии. В Оверхала Джо Роджър се завръща след контузия, готов да докаже, че все още е безспорният крал на Севера.

Изоставени конструкции , сезон 5 (12 еп. по 60 мин) 
Премиера: 10  декември 2021 г. от 22:00 ч. 
Излъчване: Всеки петък от 22:00 ч. 

Светът е пълен с примери за невероятни инженерни проекти и строежи, предназначени да улеснят живота на ползващите ги, да удивят онези, които са дошли да ги видят, и да донесат пари на тези, които са ги поръчали, проектирали и построили. Те са били обект на мечтите.

Нападението над Пърл Харбър по минути (2 еп. по 60 мин) 
Премиера: 14 декември 2021 г. от 22:00 ч. 
Излъчване: Всеки вторник от 22:00 ч. 

Тази завладяваща историческа поредица обещава изключително близък поглед към съдбовния ден, който променя хода на Втората световна война, и към корабите и животите, които са загубени. Като разглежда елементите от това сложно събитие, всеки епизод обхваща различна част от времевата линия, за да разкаже разтърсващата история за японската атака, която променя света завинаги. 

Емирствата отвисоко (60 мин) 
Премиера: 3 декември 2021 г., петък, от 22:00 ч. 

Известни със своите рекордно високи небостъргачи, мега хотели и огромни островни курорти, Обединените арабски емирства имат скрита страна на разнообразни пейзажи и природна красота. В тази въздушна обиколка ще можем да се полюбуваме на изгледа над Дубай и Абу Даби, преди да видим мащабното великолепие на най-високата сграда в света – Бурдж Халифа. Далеч от градовете, ще изследваме „плаващи“ пясъчни дюни, съдържащи тайни оазиси. Ще посетим и планинската верига Джебел Джаис, разположена на границата с Оман.

Морски вълци: Северът срещу Юга, сезон 8 (18 еп. по 60 мин) 
Премиера: 6 декември 2021 г. от 21:00 ч. 
Излъчване: Всеки понеделник от 21:00 ч. 

Този сезон южняшките капитани се състезават помежду си в суровите води на външните плитчини на Северна Каролина. С всеки капитан в своята стихия, от тях зависи да решат дали да се съревновават ожесточено или да оставят южняшкия им чар да надделее за един сезон на сътрудничество сред бурните вълни.