Нова научно-популярна трилогия стартира на 20 ноември по еТВ



Със спиращи дъха графики, красиви пейзажи и някои от най-важните астрономически артефакти в света, ДРЕВНИ НЕБЕСА гледа на Космоса през очите на нашите предци. Пътуваме през отминали видения за небесата от цял свят, от тези на най-ранните ни предци до близкото минало. Ще видим безбройните начини, по които сме наблюдавали и сме си представяли небесата, и ще обясним науката зад нещата, които нашите предци са искали да обяснят чрез митологията.


Не пропускайте първият епизид БОГОВЕ И ЧУДОВИЩА на 20 ноември в 16:30 часа.

Този епизод изследва произхода на връзката ни с небето. Как чрез него сме се ориентирали и определяли времето, и как религиозно сме обяснявали нещата, които са по небето.


Епизод втори ОТКРИВАНЕ НА ЦЕНТЪРА ще се излъчи на 27 ноември от 16:30 часа.

Вторият епизод изследва древните усилия за научно организиране на небето. От свят, в който мистериозни същества са живели по краищата на света, проследяваме историята на усилията на нашите предци да дадат на Земята форма и място в Космоса. Нашият Космос ще бъде преработен и трансформиран в продължение на векове от умовете на велики астрономи и учени, включително Птолемей, Коперник и Галилей.


Финалът НАШЕТО МЯСТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА е в ефира на еТВ на 4 декември от 16:30 часа.

В третият епизод завършваме пъзела на нашето древно небе. Разбиваме сферите, които са определяли нашето небе в продължение на хилядолетия, изоставяме дългогодишната идея за кръгови орбити, откриваме нови съседи в нашата Слънчева система и започваме да разбираме нашата непрекъснато растяща неизмерима Вселена. Разработваме нова технология, за да изследваме най-далечните ѝ краища и се чудим дали наистина сме сами в нея.