Акцентите по 24Kitchen през ноември



Джейми Оливър: Заедно
Премиера: 01 ноември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.

Присъединете се към Джейми, който ни поднася сензационна храна за различни поводи и ни помага да направим събиранията ни с близки и приятели изключително специални.  

Джейми се завръща с ново предаване, в което фокусът е върху трите му любими неща: семейството, приятелите и храната. Във всеки изпълнен с рецепти епизод, той ще ни кани в кухнята, за да поднесе забавни идеи за храна, подходяща за всякакви събирания и срещи. Ще представи примамливо прости ястия, с които можете да удивите приятелите си, без да се налага да прекарвате часове в кухнята. Обединявайки цяла гама от свежи, нови идеи за чудесно барбекю, перфектен пикник, пикантна тако вечер, оригинален и неангажиращ брънч или изключително угощение с къри, Джейми разполага с всички нужни рецепти, съвети и трикове за незабравимо изкарване. 

Той празнува изкуството да бъдем заедно и създава усещане за специален повод без стрес. Има елементи, които лесно се подготвят предварително, а докато гледате тази вдъхновяваща кулинарна поредица, ще се чудите как някога сте готвили без експертните трикове, представени в нея. 

Вдъхновяващи печива с Джулиет Сиър
Премиера: 02 ноември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки вторник от 13:00 ч.

Вдъхновение за домашните пекари навсякъде по света.

В тази поредица популярната британска телевизионна майсторка на печива и автор на кулинарни бестселъри Джулиет Сиър вдъхновява домашните пекари навсякъде по света да запретнат ръкави. 

Изключително чаровната, сладкодумна и талантлива Джулиет ще ни предложи богат набор от сладки и солени печива за всеки повод. 

Всеки епизод от „Вдъхновяващи печива с Джулиет Сиър“ е тематичен и включва четири вкусни рецепти, специални гости и множество полезни съвети. От торти за специални поводи и сладкиши за следобеден чай, до здравословни сладкиши и безглутенови удоволствия, Джулиет ще представи по нещо за всеки. 

Реймънд Бланк: Гладният французин
Премиера: 18 ноември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Реймънд Бланк е най-известният френски готвач във Великобритания, но никога не е готвил професионално във Франция. В „Реймънд Бланк: Гладният французин”, той най-накрая има възможността да ни покаже страната, която толкова много обича, както и френските рецепти, които го вдъхновяват. Във всеки епизод Реймънд ще изследва отличителните продукти и кухня от даден регион на Франция, а след това ще приготви меню от традиционни ястия, за една специална вечер. Той ще се снабди с най-пресните съставки от хората, които ги познават най-добре, ще ни покаже как се приготвят ястията, а след това ще ги сервира в местен ресторант, заедно с младите си британски протежета. Дали французите ще се гордеят с него така, както се гордеем ние? 

Вкусове от Япония
Премиера: 12 ноември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

След като живее в Япония в продължение на седем години, Адам се завръща в родината на съпругата си, за да преоткрие прелестите на японската храна и да се срещне с някои от хората, чиято страст спомага за развитието на една от най-пъстрите и жизнени кулинарни култури на Земята. От мразовитото Хокайдо до Окинава, Адам намира традиции, иновации и вдъхновение на всяка крачка, докато повдига капака на тенджерата с тайните на тази уникална кухня. 

Докато е още в двадесетте си години Адам се впуска в най-голямото си приключение като младеж – опакова един-два куфара (и дипломата си по право) и се мести в Япония. През следващите седем години той научава езика, влюбва се в японско момиче и е изключително впечатлен от местната кулинарна култура, която нерядко засенчва всички останали.

Сега Адам се завръща в страната, която за първи път разпалва страстта му към храната, в поредицата „Вкусове от Япония“. От замръзналите езера на Хокайдо на север, до южния мултикултурен остров Окинава, проследяваме срещи с производители, местни кулинарни легенди и майстори готвачи. 

Никоя друга нация не може да се сравни с японското благоговение към храната или с изящните грижи, които японците влагат в приготвянето дори на най-простото ястие. Класическите съставки като мисо, саке, мирин, репички дайкон и водорасли комбу са в основата на голяма част от традиционните ястия, но Адам изследва и кухнята, която непрекъснато се развива - от някои от най-вкусните и здравословни бързи храни в света до приготвянето на гурме супа от планинска почва. 

Идва ред и на морските дарове. Той представя не само апетитна риба тон и кралски раци, но и морски таралеж, и дори морски охлюви, всички приготвени по начин, който е толкова приятен за окото, колкото и за небцето. 

В страна, изпълнена с блестящи готвачи и разнообразни герои в кулинарията, няколко се открояват от тълпата. Адам се среща с бивши бейзболисти и сумисти, които са превърнали любовта си към добрата храна в кариера. Може би най-вдъхновяващ от всички е производителят на соев сос, който спаси живота на почти целия си персонал при катастрофално цунами през 2011 година.

Независимо дали е потопен в горещ извор, пие чай в Киото или посещава ресторанти със звезди Мишлен в Токио и Осака, Адам се потапя в една култура на храната, която насърчава иновациите, но в същото време пази традициите. 

Италианската трапеза на Силвия Колока
Премиера: 27 ноември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка събота и неделя от 13:00 ч.

Италианската актриса, оперна певица и гуру в кулинарията, Силвия Колока се завръща с още по-зашеметяващи рецепти, вдъхновени от страстта ѝ към кухнята на родната ѝ Италия. 

В тази поредица се присъединяваме към Силвия в новия ѝ дом в Австралия, докато тя се напасва към живота там и кани известни местни лица да запретнат ръкави и да готвят заедно с нея. Очарователна, забавна и изпълнена с невероятни рецепти, придружени от спомените и историите, които ги вдъхновяват, тази поредица е удоволствие за гледане, независимо дали планирате да готвите или не. 

Ще посетим някои от най-красивите части на Италия, за да разберем повече за ястията и да прекараме приятни моменти с куп знаменитости, в преследване на dolce vita.

Рецепти от Средиземноморието с Ейнсли 
Премиера: 14 ноември 2021 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всяка събота и неделя от 14:00 ч.

Има ли желаещи за печени смокини и яхния от див глиган? 

„Рецепти от Средиземноморието с Ейнсли“ следва един от любимите британски телевизионни готвачи, който се отклонява от утъпканите пътеки, за да докаже, че Средиземноморието може да ни предложи много повече, отколкото бихме очаквали. 

Като представя хората, местата и кулинарното наследство на региона (както и пътуваща му кухня), гурме пътешествието на Ейнсли Хариът ни отвежда отвъд пастата и паелята, и ни запознава с местни традиции и някои невероятни кулинарни герои по пътя. 

Пътуването на Ейнсли, което започва в Корсика, го отвежда до Сардиния, Мароко и Испания, а накрая и до Близкия изток, където изследва влиянието на Средиземноморието върху уникалната кухня на Йордания.