Акцентите по National Geographic през ноемвриИзгубените съкровища на Египет, сезон 3 (8 еп. по 60 мин) 
Премиера: 6 ноември 2021 г. от 22:00 ч. 
Излъчване: Всяка събота от 22:00 ч. 

Вълнуващата поредица „Изгубените съкровища на Египет“ следва международна група от бележити египтолози, които изследват най-богатия източник на древни археологически богатства в света. С помощта на безпрецедентен достъп до работата на тези дръзки съвременни изследователи на фронтовата линия на археологията, зрителите ще станат свидетели на това как екипите се борят с изгарящата жега и негостоприемния терен в името на невероятни открития.

Разследване на корабокрушения (10 еп. по 60 мин) 
Премиера: 11 ноември 2021 г. от 22:00 ч. 
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 ч. 

Поредицата разказва историите от последните моменти на кораби и хората на борда им, преди да се сблъскат с бедствие, като работи по разкриването на събитията с помощта на водолази, археолози и експерти по разследване на останки. Извличането на доказателства от останките с най-новата подводна технология, в комбинация с въздействащи лични разкази на очевидци, показва човешката страна на тези трагедии и дава отговор на въпросите какво се е случило и защо. 

Технически катастрофи, сезон 2 (10 еп. по 60 мин) 
Премиера: 18 ноември 2021 г. от 23:00 ч. 
Излъчване: Всеки четвъртък от 23:00 ч. 

Инженерите разширяват границите на иновациите, които водят човечеството към най-големите му постижения. Когато обаче стигнат твърде далеч в амбициите си, неуспехите им напомнят полета на Икар. Сривове в комуникацията и фатални грешки в изчисленията могат да струват милиони долари, множество животи, както и да станат пречка за по-нататъшния напредък на човечеството. Тази поредица ни отвежда на места из целия свят от САЩ до Обединеното кралство, Русия и Хаити, разкривайки най-големите провали на съвременното инженерство чрез внимателно проучен архивен материал, експертен анализ, интервюта на свидетели и превъзходна графика. Изследват се събитията и фактите зад шокиращи случаи като Фукушима, Ексон Валдес, кулата Гренфел и Три Майл Айлънд, разкривайки фатални недостатъци и нови теории за причините за бедствията. Проследяваме и как трагедията може да стимулира изобретенията и прогреса. Как емблематични събития като експлозията на нефтената платформа „Пайпър Алфа“, проникването в мината „Сан Хосе“ в Чили и унищожаването на космическата совалка „Колумбия“ принуждават инженерите да се изправят срещу смъртоносни пропуски и да създадат по-светло и безопасно бъдеще? 

Арестувани зад граница, сезон 14 (10 еп. по 60 мин) 
Премиера: 15 ноември 2021 г. от 23:00 ч. 
Излъчване: Всеки понеделник от 23:00 ч. 

Популярната и драматична поредица се завръща с десет нови епизода, представящи истински истории на хора, които излежават присъдите си в чужди затвори, от дилъри на наркотици до заложници. Разказани от първо лице, ще чуем историите на престъпници, измамници и измамени. В този сезон се срещаме с американеца Дейвид, който е участвал в пътуване от Афганистан до Германия с цел контрабанда на наркотици, заедно с приятеля си Том, когато са били арестувани на турско-гръцката граница и изпратени в затвор в Гърция. 

Суперлетището на Ню Йорк (3 еп. по 60 мин) 
Премиера: 12 ноември 2021 г. от 22:00 ч. 
Излъчване: Всеки петък от 22:00 ч. 

С цена над 8 милиарда долара, новото летище LaGuardia ще бъде един от най-големите американски инфраструктурни проекти в днешно време. Повече от 8 000 мъже и жени ще работят заедно, за да превърнат летището в модерен супер-хъб на 21-ви век. През следващите три години от строителството, те ще създадат двойно повече пространство за самолети и ще увеличат значително капацитета на пътниците. Уловката? Те трябва да поддържат съществуващото летище на 100% в експлоатация, докато изграждат новото около него. Могат ли да предотвратят хаоса и закъсненията на вече съществуващото летище?