Премиерите през ноември по еТВ



Съботно кино с еТВ

В три поредни съботи, от 13 ноември в 19:30 часа, не пропускайте трилогията Ku'damm 56. Действието се развива в следвоенен Берлин и разказва за матриарха Катерина Шьолак (Клаудия Михелсен), собственик на престижно училище за танци, и нейните три дъщери, докато всички се борят да намерят своето място като жени в променящия се свят.

1956 г. Моника Шолак е изхвърлена от училището си по мениджмънт заради непристойно поведение. Засрамена тя се завръща в Берлин при майка си Катерина и сестрите си Хелга и Ева. Катерина Шолак ръководи реномираното училище по танци „Галант“. Съпругът й и баща на момичетата е изчезнал през 1944 г., но близкият приятел на семейството Фриц Асман помага на Катарина с училището и по принцип. За Катарина провалът на Моника е поредното доказателство за липсата на талант на дъщеря й. Тя възлага надеждите си на Хелга, която скоро ще се омъжи за обещаващия окръжен прокурор Волфганг фон Боост, както и на Ева, която флиртува с професор Фасбендер в неврологичната клиника, в която работи като сестра. Какво ще последва ще видите....

През ноември продължават пътешествията с научно популярните филми по еТВ.

Планетата на съкровищата: Югоизточна Азия
6 ноември от 16:30 часа

В този епизод Кристофър Кларк изследва културното богатство на Югоизточна Азия: Храмовият комплекс на Ангкор Ват в Камбоджа, старите кралски градове Хю във Виетнам и Луанг Прабанг в Лаос. Заливът Ха Лонг със странните си варовикови острови, най-голямата пещера в света във Виетнам и балийските оризови тераси доказват, че природата и културата често вървят ръка за ръка.

Планетата на съкровищата: Близкият Изток
13 ноември от 16:30 часа

„Планетата на съкровищата“ посещава обектите на световното наследство в Стария свят и заредения с история Ориент. Водещият Кристофър Кларк пътува през Йордания, посещава скалния град Петра и следва стари търговски маршрути през Персеполис до Исфахан в Иран. Той изследва културните съкровища, оставени от персите, гърците, римляните и набатейците.

Нова научно-популярна трилогия стартира на 20 ноември по еТВ

Със спиращи дъха графики, красиви пейзажи и някои от най-важните астрономически артефакти в света, ДРЕВНИ НЕБЕСА гледа на Космоса през очите на нашите предци. Ще видим безбройните начини, по които сме наблюдавали и сме си представяли небесата, и ще обясним науката зад нещата, които нашите предци са искали да обяснят чрез митологията.

Всичко това започва с „Богове и чудовища“. Първият епизод изследва произхода на връзката ни с небето. Как чрез него сме се ориентирали и определяли времето, и как религиозно сме обяснявали нещата, които са по небето. Гледайте на 20 ноември от 16:30

Вторият епизод „Откриване на центъра“ изследва древните усилия за научно организиране на небето. От свят, в който мистериозни същества са живели по краищата на света, проследяваме историята на усилията на нашите предци да дадат на Земята форма и място в Космоса. Нашият Космос ще бъде преработен и трансформиран в продължение на векове от умовете на велики астрономи и учени, включително Птолемей, Коперник и Галилей. Гледайте по еТВ на 27 ноември от 16:30 часа.

Адвокатска кантора Бергер

Новият за българския телевизионен ефир сериал започва на 23 ноември.

В 12 епизода ще проследите живота и случаите в практиката на сестрите Бергер. Сърдечният удар, сполетял баща им, води до това, че Ники Бергер (Неле Кипър) е помолена да се намеси в семейния бизнес и да подкрепи сестра си Каро (Ева-Мария Райхерт), докато баща им се върне на поста в адвокатската кантора Бергер. Съперници през целия живот, социално ангажираната и справедлива Каро и коравата, бизнес настроена Ники, се сблъскват, докато се подготвят за срещата с първия си общ клиент. Каро и Ники не биха могли да бъдат по-различни и, въпреки това, двете сестри са мечтан екип за работа. Никой не подозира, че Ники е загубила лиценза си за адвокатска дейност и вече няма право да работи като адвокат.

Не пропускайте всеки вторник и четвъртък от 20:00 по еТВ.

Неделно кино
От Африка с любов
комедия
28 ноември от 19:30 часа

1981. Светът сериозно се е променил след последната авантюра на OSS 117, най-очарователния секретен агент на френските тайни служби. Феминизмът е пуснал дълбоки корени, компютрите са завладели света… а комунистите дебнат от всяко ъгълче на земното кълбо.