Криминалните случаи на Мърдок достига епизод 200 с премиерата на сезон 13 по Epic Drama



Специалният хелоуински епизод на поредицата е на 31 октомври, неделя, от 21:15 часа

Сезон 13 на международно известния, признат и обичан „Криминалните случаи на Мърдок“ ще дебютира на 1 ноември, понеделник, ексклузивно по Epic Drama в Централна и източна Европа, а Яник Бинсон се завръща и на режисьорския стол за юбилейния епизод 200 на култовия сериал!  

Ден преди това, със същия премиерен час – 21:15 часа, ще бъде показан дългоочаквания специален хелоуински епизод от сезон 12 на поредицата - 6-ти епизод, който не е излъчван досега. 

Детективската поредица продължава да следва професионалния и личен път на детектив Мърдок (Яник Бисон), Д-р Огдън (Хелене Джой), инспектор Бракенрийд (Томас Крейг), полицай Крабтрий (Джони Хигинс) и детектив Уотс (Даниел Маслани) докато разрешават най-заплетените криминални случаи на Торонто, колкото сериозни и исторически, толкова комични и необикновени. 

В новия сезон Мърдок и Огдън се оказват забъркани в движението на суфражетките и битката за правата на жените. Озадачаващ случай с изчезнала млада жена намеква за странни научни открития, а Мария Кюри и Никола Тесла са отвлечени на конференция на най-големите иноватори в света.

Има и случаи с умъртвен майстор от дeстилерия, кражба на ценни марки от колекционер, подозрителна смърт по време на лов на лисици, зловещи убийства в гората... Опасен съперник натопява Мърдок за смъртта на няколко от досадните си съседи, а бъдещето на Огдън е застрашено от собствената й състрадателна натура, когато конкурентката й я обвинява в опит за евтаназия. 

В хода на новите 18 епизода Мърдок продължава умелата си детективска работа и въвежда още иновативни методи, включително устройство, което разпознава чертите на лицето и ги съпоставя със съществуващи профили в полицейските досиета. Огдън се чувства добре в ролята си на титулярен хирург в болница Торонто Мърси, но се оказва жертва на сексистко отношение. 

Творческият възход на Крабтрий продължава, адвокат Еффи дори го насърчава да изпрати ръкописите си на издател. Брачни тегоби терзаят ума на Бракенрийд, който все още е разделен с Маргарет, след признанието за стара изневяра. Детектив Уотс се завръща от странстванията си и се впуска в работа с подновени сили и дръзки прозрения по нов случай, а участъкът има нови попълнения.

Гост звезди в този сезон са любимият Колм Фиоре (познат на зрителите на Epic Drama от The Singapore Grip), в ролята на харизматичния баща на Крабтрий, както и Питър Келехан (Made in Canada) като безстрашния шпионин Терънс Мейърс, който се оказва в грандиозно юридическо затруднение, което би могло да погуби Мърдок и Огдън. 

Сезон 13 на „Криминалните случаи“ на мърдок дебютира по Epic Drama на 1 ноември, всеки делничен ден от 21:15 часа, ден след специалния хелоуински епизод на 31 октомври, неделя, в същия час.