Aкцентите по FOX LIFE и FOX CRIME през октомври



FOX LIFE

Защо жените убиват, сезон 2
Премиера: 12 октомври от 22:00 часа
Излъчване: Всеки вторник от 22:00 часа

От създателя Марк Чери („Отчаяни съпруги“ и „Подли камериерки“), този сезон на „Защо жените убиват“ представя нов актьорски състав и нови сюжетни линии. Действието се развива през 1949 г. и изследва теми като каква е цената на това да си красив, каква е истината, която хората крият от света зад фалшивата фасада, последиците от това да бъдеш игнориран и пренебрегван от обществото, и накрая колко далеч може да стигне една жена, за да се приобщи…

В ролите: Алисън Толман, Лана Парила, Ник Фрост, Вероника Фалкон и др.

40 е новото 20, сезон 7
Премиера: 20 октомври от 22:00 часа
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 часа

Kогато Лайза Милър, 40-годишна майка, се развежда и остава само с дълговете на съпруга си, тя решава да рестартира кариерата си. Лайза бързо разбира, че възрастта ѝ и времето, което е прекарала в отглеждане на дъщеря си, са я направили нежелан кандидат за работа. С малко вдъхновение от най-добрата ѝ приятелка от Бруклин, Лайза взема нещата в свои ръце, преструвайки се на 26-годишна. Тя получава работа в една от най-добрите издателски фирми в Ню Йорк. Лайза се опитва да се впише в новата работа и новото поколение, като се старае да научи жаргона и да се справи със социалните мрежи и приятелствата с други 20-годишни.  Докато се установява в новия си свят, Лайза непрекъснато е принудена да маневрира в ситуации, които заплашват да разкрият истинската ѝ самоличност и да разрушат новия живот, който е изградила.

Лекарите от Чикаго, сезон 5
Премиера: 8 октомври от 22:55 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 22:55 часа

Още спешни случаи на живот и смърт очакват смелите лекари исестри в медицинския център „Гафни“ в Чикаго в пети сезон на динамичнатамедицинска драма от изпълнителния продуцент Дик Улф.
Вълнуващата поредица отново ни потапя вв ежедневните кризи в най-новия травматологичен център в Чикаго, като представя както съвременната медицина, така иличната драма на болничния персонал. В този сезон случаите се развиват близо до дома, тъй като няколко члена на екипа се сблъскват лично с тежки заболявания. Сестра Маги Локууд e изправена пред тревожна диагноза, докато д-р Натали Манинг е сериозно ранена в катастрофа. Сега, повече от всякога, елитните медицински специалисти в Чикаго трябва да обединят сили, за да спасят човешки животи.  

В ролите: Ник Гилфус, Яя Дакоста, Тори Девито, Колин Донъл, Брайън Тий, Оливър Плат и др.

Пожарникарите от Чикаго, сезон 2
Премиера: 15 октомври от 18:00 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 18:00 часа

В този сезон бюрокрация и опасен подпaлвач заплашват „Пожарна 51“. Началникът на батальона се сблъсква с високопоставения съветник Гейл Маклауд. Tя следи изкъсо бюджета и действията на градските пожарни и най-вече на станция 51, която е застрашена от закриване. Доказателства, намерени при няколко поредни пожара, показват, че лейтенант Северайд е личната мишена на подпалвача. Същевременно лейтенант Кейси се бори със загубата на Анди и Хали след завръщането си в поделението и поема животопроменящи отговорности.

В ролите: Джеси Спенсър, Т. Кини, Моника Реймънд, Чарли Барнет, Дейвид Ейгенберг и др.

FOX CRIME

Закон и ред: Организирана престъпност, сезон 1
Премиера: 5 октомври от 22:00 часа
Излъчване: Всеки вторник от 22:00 часа

Кристофър Мелони, който отново се въплъщава в ролята на Елиът Стаблър, се завръща в полицейското управление в Ню Йорк след опустошителна лична драма. Градът и полицейско управление обаче значително са се променили за последното десетилетие, в което той е отсъствал, и сега трябва да се адаптира към новата система за наказателно правосъдие в разгара на своята разплата. 
Стаблър ще се опита да намери опрощение и да си възвърне живота, докато същевременно ръководи нова елитна работна група, която да разгроми един по един най-влиятелните престъпни синдикати в града. 

Кръгът Блечли, сезон 2
Премиера: 20 октомври от 22:00 часа
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 часа

Доказателствата срещу Алис се трупат, но инстинктите на Джийн ѝ казват друго и тя отива да я посети в затвора Холоуей. Алис тихо се примирява с факта, че краят ѝ е близо. Но защо не е поискала защита и защо отказва да говори? Джийн призовава дамите да се съберат отново, но дали те ще споделят вярата ѝ в Алис?

В ролите: Рейчъл Стърлинг, Джули Греъм, Софи Рандъл

Криминални случаи – Сплит (нови епизоди)
Премиера: 1 октомври от 22:00 часа
Излъчване: Всеки петък от 22:00 часа

Красивата и амбициозна детектив Бранка се издига до върха на отдела за убийства в Сплит във все още младата хърватска демокрация 20 години след войната. Тя е талантлива и интелигентна и не се страхува да се изправи както срещу престъпниците, така и срещу началниците си. Бранка се противопоставя на корупцията и е готова да рискува кариерата си, за да стигне до истината, дори това да застрашава живота ѝ. И когато най-лошото наистина се случи, нейният наследник Саша ще трябва да докаже способностите си и да открие убиеца на Бранка... Спиращата дъха красота на средиземноморското крайбрежие служи като зашеметяващ фон на неумолимите усилия на тези жени да вкарат убийците зад решетките.

Загадъчни убийства по Агата Кристи (нови епизоди)
Премиера: 29 октомври от 22:00 часа
Излъчване: Всеки петък от 22:00 часа

„Загадъчни убийства“ се развива в колоритния и бляскав свят на 50-те години.  Суперинтендант Лорънс е арогантен, но и неустоим мачо, който разследва криминалните мистерии, създадени от кралицата на криминалетата Агата Кристи. Младата журналистка Алис Аврил, отдадена феминистка, е готова на всичко, за да се добере до водеща новина, а нестихващите ѝ спорове с Лорънс стават култови. За щастие Лорънс може да разчита на вярната си секретарка Марлен, превъплъщение на Мерилин Монро. Истинска комбинация от елегантност и хумор.