Акценти по FOX през септември



Кларис, сезон 1
Премиера: 8 септември от 22:00 часа
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 часа
Времетраене: 60 мин.
Жанр: Драма

„Кларис“ е дълбок поглед към неразказаната лична история на агента от ФБР Кларис Старлинг, която за завръща към попрището си през 1993 г., една година след събитията от „Мълчанието на агнетата“. Кларис е изключително умна и уязвима. Нейната смелост ѝ придава специфична вътрешна светлина, с която привлича към себе си чудовища и луди хора. Сложният ѝ психологически профил обаче ѝ дава възможност да намери своя глас в този мъжки свят, както и да избяга от всички семейни тайни, които са я преследвали през целия ѝ живот. 

В ролите: Ребека Брийдс като Кларис, 
Лука де Оливейра, Марни Карпентър и др.

Уокър, сезон 1
Премиера: 14 септември от 22:00 часа
Излъчване: Всеки вторник от 22:00 часа
Времетраене: 60 мин.
Жанр: Драма

„Уокър“ е модерен прочит на дълго излъчвания сериал „Уокър: Тексаският рейнджър“, в който Джаред Падалеки (“Supernatural”) играе ролята на Кордел Уокър, вдовец и баща на две деца със собствен морален кодекс. Той се завръща в Остин след две години работа под прикритие, за да разбере, че у дома го чакат още по-тежки изпитания. Той ще се опита да възстанови отношенията си със своя креативен и вглъбен син и своенравната си и понякога непокорна дъщеря, както и да се справи с конфликтите с останалите членове на семейството – неговия брат с увреждания, който е помагал на семейството в отсъствието на Уокър, проницателната му майка и баща му – традиционен фермер.  Бившият колега на Уокър сега е капитан на рейнджърите. Уокър открива, че с новия му партньор (една от първите жени в историята на тексаските рейнджъри), изиграна от Линдзи Морган, са много сходни и бързо намират общ език. Същевременно подозренията му за обстоятелствата около смъртта на съпругата му нарастват. 

В ролите: 
Джаред Падалеки като Кордел Уокър
Линдзи Морган като Мики 
и др.

Отломки, сезон 1
Премиера: 20 септември от 22:00 часа
Излъчване: Всеки понеделник от 22:00 часа
Времетраене: 60 мин.
Жанр: Драма

Когато мистериозни отломки започват да падат от небето, тайна международна агенция е нагърбена със задачата да разбере какви са тези парчета, откъде са дошли и най-важния от всички въпроси – какво могат да причинят? Британският агент Финола Джоунс и американският агент Браян Беневенти са партньори, но са много различни типажи – тя е приветлива, интуитивна и с усет към детайлите, докато той е чаровен, уверен и сдържан. Те нямат друг избор освен да се доверят един на друг, докато търсят източника на отломките, пръснати по цялото Западно полукълбо. Всяка частица от отломките има непредвидимо, мощно и понякога опасно влияние върху обикновените хора, които я намират. Всяко откритие е и надпревара с времето, защото тъмни сили търсят отломките за нечисти цели.

В ролите: Джонатан Тъкър, Р. Стийл и др.

Закрилникът, сезон 1
Премиера: 30 септември от 22:00 часа
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 часа
Времетраене: 60 мин.
Жанр: Драма

В този изпълнен с екшън нов прочит на класическата поредица в главната роля влиза изключително талантливата Куин Латифа. Тя пресъздава образа на Робин, мистериозен бивш агент на ЦРУ, притежаващ широк набор от умения, нужни, за да защитава невинни хора, които отчаяно се нуждаят от помощ. Робин може на пръв поглед да изглежда като обикновена самотна майка, която отглежда своята дъщеря тийнейджърка, но когато съзре несправедливост, тя влиза в действие под прикритие като „Закрилника“ – загадъчен пазител, който дава равен шанс на всички и носи справедливост на онези, които се нуждаят най-много от нея.

В ролите: 
Куин Латифа като Робин 
Адъм Голдбърг като Хари 
Крис Нот като Уилям 
и др.

Светкавицата, сезон 7
Премиера: 8 септември от 21:00 часа
Излъчване: От понеделник до сряда от 21:00 часа
Времетраене: 60 мин.
Жанр: Екшън/Приключенски

Бари Алън живее съвсем нормално като вечно закъсняващ следовател към полицейското управление. Животът на Бари се променя завинаги, когато ускорителт за елементарни частици избухва и образува мълниеносна буря от тъмна материя, която удря Бари и го дарява със свръх скорост, превръщайки го в най-бързия жив човек – Светкавицата. След вълнуващия предишен сезон с отворен край, в който видяхме един от най-лукавите му  съперници да побеждава, като остава на свобода в Сентрал Сити, сега Светкавицата трябва да събере сили, за да я залови и да установи контакт с изчезналата си съпруга Айрис Уест-Алън. С помощта на останалата част от екипа му, Светкавицата най-сетне ще вземе превес над злото. Заедно с това обаче той ще създаде още по-мощна и опустошителна заплаха, която ще застраши града и съпругата му.

В ролите:
Грант Гъстин като Бари Алън/ Светкавицата
Кандис Патън като Айрис Уест-Алън и др.

Семейство Симпсън, сезон 32
Премиера: 1 септември от 17:10 часа
Излъчване: От понеделник до петък от 17:10 часа
Времетраене: 30 мин.
Жанр: Анимация/Комедия

Taзи анимационна комедия се фокусира върху живота на едноименното семейство в Спрингфийлд. Главата на семейство Симпсън, Хоумър, не е типичният семеен човек. Той работи в атомна централа и прави всичко по силите си, за да ръководи семейството си, но осъзнава, че всъщност те го водят. Семейството включва любящата му съпруга със синя коса Мардж, пакостника Барт, изключително амбициозната му дъщеря Лиса и бебето Маги.