Вкусотии от буркана с Примож и още велики вкусотии по 24К



Вкусотии от буркана с Примож, сезон 1
Премиера: 3 септември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

Хората започват да се връщат към природата и нейните плодове, a тази тенденция, разбира се, се отразява и на нашата кухня. В сезоните, когато природата е най-щедра със своите дарове и не можем да изконсумираме това богатство от пресни вкусове наведнъж, е повече от добре дошло да знаем как да съхраняваме плодове и зеленчуци за времето, когато те вече няма да са в изобилие, а продуктите от буркани биха могли да обогатят менюто ни. Процесът по съхранение на храната е не само полезно умение, но може да бъде и специален повод цялото семейство се събере и да се наслаждава на вълшебните моменти на готвене.

Примож, както вече знаем, е голям фен на природата и свежите съставки, и е вдъхновен от нея за кулинарни подвизи. Ето защо в новото си шоу той ще покаже някои традиционни начини и трикове за приготвяне на вкусна зимнина и включването ѝ във изкусителни ястия. Присъединете се към него в това пътешествие из традициите.

В кухнята на шеф Марк Мориарти, сезон 1
Премиера: 15 септември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Отличеният с награди световноизвестен готвач Марк Мориарти е тук с новата си поредица „В кухнята на шеф Марк Мориарти,“. Когато не се труди усилено в някои от най-добрите ресторанти със звезда Мишлен в Ирландия, Марк най-много обича да приготвя ежедневни ястия в собствената си кухня.

През последната година всички сме готвили у дома повече от всякога и Марк не е изключение. Той използва ресторантьорските си умения и си припомня трикове от домашната кулинария, за да създаде невероятни ястия за всеки ден, които можете да приготвите вкъщи. В тази поредица Марк ще се съсредоточи върху рецепти, от които всички се нуждаем след годината, която прекарахме, и тъй като сега всички сме малко по-активни, разчитаме на добра храна, за да допълни картината.

Марк ще представя поредица от четири лесни за изпълнение рецепти, обединени от една обща тема, например месо, паста и др. Желанието му е да ни въоръжи с нов репертоар от домашни ястия и няколко прекрасни десерта за сладък завършек. 

Тази поредица е посветена на добрата храна, приготвена с достъпни съставки, на която ще искате да се наслаждавате отново и отново.

Великата британска храна с Хестън, сезон 1
Премиера: 16 септември 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Великобритания е дом на някои от най-емблематичните ястия в света. От фиш енд чипс през традиционен пъстър пудинг (spotted dick), солен пай, поднесен с картофено пюре (pie and mash), до ростбиф или телешко печено, това са храните, които поддържат британците сити и щастливи от векове. В новата си поредица Хестън изследва историите зад някои от тези любими ястия. Защо телешкото печено е станало национално ястие на Великобритания? Как фиш енд чипсът е използван за поддържане на духа през войната? При пътуванията си из страната Хестън открива защо тези ястия са толкова дълбоко вкоренени в британската култура. Той използва това, което е научил, при разкриването на техните тайни истории и произхода им, и се вдъхновява да създаде епични кулинарни салюти към всяко от тях, като, разбира се, добавя и своя прословут почерк. От ядливи каменни кладенчета до сладък хотдог, открийте множество неочаквани и невероятни творения, поднесени в чест на всички неща, които са допринесли за това британската кухня да стане велика.