Златна седмица и Tежкотоварно спасяване по Viasat Explore



Tежкотоварно спасяване: 401
Започва от сряда, 4 август, в 22:00 ч.

Сезон: 1 (ПРЕМИЕРА)
Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Heavy Rescue: 401

Поредицата се фокусира върху група тежкотоварни шофьори, които работят, за да поддържат движението по някои от най-заетите и трудни пътища на планетата. Всеки ден до 400 000 превозни средства пътуват по магистралите в Онтарио всеки ден. Участък 401 в през Торонто е най-заетата отсечка от магистрала в света. Когато има бедствие, натискът е огромен пътищата да бъдат почистени и отворени отново. 
Полицията и Министерството на транспорта разчитат на нашите тежкотоварни спасители да ограничат затварянията до минимум. Екипите често работят на сантиметри от откритите ленти и ускоряват движението. Това е история за мъже и жени, изправени пред невероятни залози в забързана и неумолима среда. Работни места и животи зависят от тези магистрали, а от тежкотоварните спасители - да ги държат отворени.

Рубрика: Златна седмица
Всеки ден от петък, 13 август до четвъртък, 19 август

За да отбележим новия сезон на "Австралийски търсачи на злато", ще направим златен целия канал Explore. Насладете се на епизоди от "Австралийски ловци на злато" всеки ден през целия ден в продължение на една седмица.

Австралийски търсачи на злато
Започва от четвъртък, 19 август, в 22:00 ч.

Сезон: 6 (НОВ СЕЗОН)
Брой епизоди: 20 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Aussie Gold Hunters
Година: 2020

Този сезон е най-трудният досега, тъй като седемте екипа златотърсачи се борят с нарастващата жега и коварната пустиня, решени да спечелят най-високата цена на австралийско злато в историята. Тази година екипът на "Посейдон" се завръща след огромната печалба от 350 000 долара през миналия сезон, а "Дъст Девилс" се впускат в най-скъпата и рискована операция досега, преследвайки най-голямата цел в историята на "Австралийски търсачи на злато" - 600 унции или над 1,5 милиона австралийски долара! Нова двойка стартира търсене в субтропичната пустиня на щата Куинсланд, а в района Пилбара в Западна Австралия новият отбор "Фералс" се сблъсква с изпепеляващата жега на северната пустиня.

Редки коли и печалба
Започва от петък, 27 август, в 21:15 ч.

Сезон: 3 (НОВ СЕЗОН)
Брой епизоди: 15 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Bangers & Cash

Присъединете се към семейство Матюсън, които търсят и откриват нови собственици за класически автомобили от гаража си в Йоркшир. Торнтън-ле-Дейл е живописно село, популярно сред туристите, които искат да избягат от напрежението на ежедневието си, но също и седалище на семейната династия от търговци на класичеки автомобили от Северен Йоркшир. От гаража в селото семейният бизнес търси класически коли, мотори и сувенири, за да ги продаде на търг. От рядък Астън Мартин на стойност повече от 100 000 британски лири, през скъпоценна Кортина с единствен собственик на стойност 10 000 британски лири, до стар ван, който струва по-малко от 1000 британски лири - нито едно превозно средство не убягва на Дерек - главата на семействот със страст към инженерството и дните, когато автомобилизмът е бил любимото занимание на семейството.