MANHATTAN се завръща с втори сезон



Във времето на секретната мисия за създаване на първата атомна бомба в света в Лос Аламос, Ню Мексико, "Манхатън" следва брилянтните, но пълни с недостатъци учени и техните семейства, които се опитват да съжителстват в свят, където тайните и лъжите проникват във всеки аспект от живота им. 

Създаден и написан от Сам Шоу (Masters of Sex) и режисиран от носителя на Emmy Award® Томас Шлами (The West Wing), вторият сезон на приетия радушно и от публиката, и от критиката драматичен сериал в епохата на 1940-те дебютира в 22:45 часа на 5 август, четвъртък, ексклузивно за Централна и източна Европа по Epic Drama.

Във втория сезон на поредицата проследяваме заплетения живот на жителите на Лос Аламос, докато се надпреварват да създадат първата в историята атомна бомба. Затворени в най-тайния град в света, учените и техните семейства предават свободите си и компрометират здравия си разум, за да сложат край на една война и да започнат друга, докато шпионите и параноята заплашват да унищожат проекта отвътре. 

Студената война дебне над атомния хоризонт...

Франк Уинтър (в ролята Джон Бенджамин Хики, Flags of Our Fathers, The Good Wife) и екипът му са наети да работят по проект, за който самите те не знаят нищо. Съпругата на Франк Уинтър, Лиза Уинтър (в ролята Оливия Уилямс от сериала Counterpart и филма The Father с Антъни Хопкинс) – самата тя изследовател – ботаник, отказала се от кариерата си, за да се пресели в пустинята със съпруга си, започва да открива обезпокоителни промени в околната среда. 

Чарли Айзъкс – в ролята Ашли Зукерман (Designated Survivor, Succession) - е вундеркинд, наложен за пряк конкурент на Франк Уинтър, който става толкова умел в заблудите, колкото в математиката, докато съпругата му Аби Айзъкс – в ролята Рейчъл Броснахан (House of Cards, The Marvelous Mrs. Maisel), се очертава като неочакван лидер сред „степфордските съпруги“ на учените в градчето...

В началото на втори сезон Чарли е принуден да поеме лидерската роля, докато Франк открива истинската причина, поради която е пленен. В хода на действието учените и военните са борят за контрол, а преследването на съветския шпионин става смъртоносно. Дали в края на сезона ще видим зората на новата ера с първия тест на атомното оръжие?

Звездният актьорски състав включва още:

Новодошли в сезон 2 са Мейми Гъмър (True Detective, The Collection, излъчван по Epic Drama, известна и с това, че е дъщеря на Мерил Стрийп) като Нора и Уилям Петерсен (всеизвестен с дългогодишната си роля в CSI: Crime Scene Investigation) като полковник Емет Дароу. Можем да се надяваме и на нови епизодични появи на любимия Питър Стормаре (Constantine, American Gods) като Лазар.

Новодошлите в сезон 2 - Мейми Гъмър (True Detective, The Collection – излъчван по Epic Drama, известна и с това, че е дъщеря на Мерил Стрийп) като Нора

Арт отделът на "Манхатън" спечели престижната награда "Еми" през 2015 г. за изключителен дизайн на продукцията. Някои от арт директорите в екипа са признати за работата си по други заглавия като "Рубикон", "Човешка мишена" и "Винил".

"Манхатън" се завръща по Epic Drama на 5 август и ще се излъчва всеки четвъртък от 22:45 часа. Маратонно излъчване на 13-те епизода от първи сезон можете да проследите в четири поредни нощи след 23:30 от 31 юли, събота.