Историята на серийния убиец Джон Кристи и още по Epic Drama през юлиОперация "Бъфало"
Продължава от четвъртък, 1 юли, в 22:00 ч.

Вдъхновена от истински събития, поредицата хвърля светлина върху противоречиво време в съвременната история на Австралия - британските ядрени опити от 50-те г. на 20-ти в. На майор Лео Кармайкъл е възложен дизайна и надзора на атомните изпитателни кули в Маралинга. Той се отчита само на своя комендант, генерал Кранкфорд - Кранки, който не е годен за длъжността.

Нещата се усложняват с пристигането на новата метеороложка Ева Лойд-Джордж, която е изпратена от М16, за да открие източника на изтичането на информация.

Криминалните случаи на г-ца Марпъл - Сезон 3
Започва от събота, 3 юли, в 22:00 ч.

В третия сезон на поредицата г-ца Марпъл се сблъсква с най-голямото предизвикателство до момента, когато получава инструкции от стар приятел - наскоро починалия г-н Рафиел, да разследва "възможно престъпление". Има уловка, обаче - тя няма представа какво може да е престъплението...

Г-ца Марпъл разкрива и множество тайни, които измъчват семейството, при което е отседнала, когато сватбата на бившата й прислужница се превръща в сцена на престъпление за решаване...

"Рилингтън плейс" с Тим Рот, Саманта Мортън и Джоди Комър
Минисериалът по действителния случай с поредицата убийства на жени, извършени от Джон Кристи в средата на 20-ти век, дебютира на 25 юли.

Почти 70 години след трагично погрешната присъда на Тимъти Евънс, обесен за престъпление, което не е извършил – случаят, допринесъл за отмяната на смъртното наказание във Великобритания, продължава да вълнува хората в цял свят. Този юли – „Рилингтън плейс" – мрачно обсебващ трилър в три части за прословутия сериен убиец Джон Кристи, ще дебютира по Epic Drama в Централна и източна Европа на 25 юли в 23:00 часа. 

След 9-годишна раздяла, Джон Реджиналд Кристи (в ролята Тим Рот, „Криминале", „Туин Пийкс", „Клондайк" по Epic Drama) и съпругата му Етел (Саманта Мортън, „Специален доклад", „Живите мъртви", „Блудници" по Epic Drama) се нанасят на приземния етаж на ул. „Рилингтън плейс" №10 в западен Лондон. 

Приспособяването към новия живот в малкото занемарено жилище е особено трудно за Етел, но тя се опитва да угоди на съпруга си. 10 години по-късно, неграмотният Тимъти Евънс (Нико Миралегро, „Селото", „Звярът трябва да умре") и съпругата му Берил (Джоди Комър, „Убивайки Ийв", „Бялата принцеса" по Epic Drama) се нанасят в апартамента над тях и стават жертва на приказките и влиянието на Кристи.  Берил забременява втори път и тъй като вече едва свързват двата края покрай първото си бебе – с Тим позволяват на Кристи да им „помогне", което води до смъртоносен край за младоженците...

Режисиран от Крейг Вивейрос (Зрителите на Epic Drama познават режисурата му от екранизацията на „Война на световете“ с Рейф Спол и Елинор Томлинсън), всеки епизод е представен от перспективата на различен участник в зловещата история – първо Етел, след това Тим, а накрая – самия Джон Кристи. 

Сценаристите се позовават на материали от Националния архив, както и на нови интервюта с наследници на оцелелите, за да проследят как се стига до това Тимъти да бъде обвинен в убийство, докато към Кристи така и не се повдига обвинение чак до ареста му през 1953 г.

Разтърстващият телевизионен филм в три части за злощастно известния с убийствата „Рилингтън плейс“ ще обсеби Epic Drama в неделя вечер в 23:00, от 25 юли.