Акцентите по National Geographic през юли



Летищна сигурност: Рим (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 12 юли 2021 г. от 23:00 ч. 
Излъчване: Всеки понеделник от 23:00 ч. 

Служителите по сигурността на летище Фиумичино в Рим, най-натовареното в цяла Италия, работят от здрач до зори, за да го предпазят от всякаква престъпна дейност. Италианската полиция се бори с трафика на наркотици и нелегалната имиграция на тaзи входна точка към Италия и Европейския съюз. Специален екип следи за пробиви и кражби в обширните летищни зони за пазаруване. Нелегални наркотици, фалшиви паспорти и крадени парфюми: всичко това е част от работния ден във Фиумичино.

Морски вълци, сезон 10 (20 еп. по 60 мин)
Премиера: 19 юли 2021 г. от 21:00 ч. 
Излъчване: Всеки понеделник от 21:00 ч. 

В своя десети сезон като конкуренти, капитаните от Глостър са изправени пред безпрецедентно предизвикателство – да изкарват прехраната си на пазара на червена риба тон, който не се развива особено успешно. Издръжливите моряци решават да работят заедно и да си помагат взаимно в улова. Към петте лодки се присъединява позната компания от млади капитани и една легенда, чиито умения незабавно грабват вниманието на всички.

Аляска: Следващото поколение,  сезон 1Б (14 еп. по 60 мин)
Премиера: 29 юли 2021 г. от 22:00 ч. 
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 ч. 

Следващото поколение търсачи на свобода, уморено от неспирната житейска въртележка, поема към дивата пустош на Аляска, да за изгради един нов живот, следвайки свои собствените правила. Те са в безмилостна надпревара с времето, тъй като първата им сурова зима наближава с всяка изминала минута.

Фабрика за храна, сезон 5 (26 еп. по 30 мин.)
Премиера: 15 юли 2021 г. от 19:00 и 19:30 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 19:00 и 19:30 ч.

Зад всяка опаковка чипс, кен бира, блокче шоколад и пакет хляб стои индустриална поточна линия, отвеждаща всеки продукт до масовия потребител. Поредицата надниква зад кулисите на необикновения, интригуващ процес на производството на любимите ни храни.


Боб Балард: Животът на изследователя (60 мин)
Премиера: 20 юли 2021 г., вторник, от 22:00 ч.

Той откри Титаник, Бисмарк и още десетки изгубени останки като Лузитания и PT-109 на Джон Ф. Кенеди. С негова помощ е доказана теорията за тектониката на плочите и са открити нови форми на живот в хидротермалните отвори. Той е пионер и в използването на дълбоководни и дистанционни управлявани средства за подводно изследване.

В този едночасов филм, съпътстващ излизането на мемоарите му, изследователят на National Geographic Боб Балард разкрива историите зад най-вълнуващите си открития, като същевременно споделя личните си триумфи, предизвикателства и трагедии, които го отвеждат до тях.

Чрез разкази от първо лице, новооткрити архивни кадри и умела анимация, продукцията изследва как едно дете от Канзас, който няма излаз на море, се превръща в един от най-почитаните океанографи в света.

Новият Еър Форс 1: Летяща крепост (60 мин)
Премиера: 4 юли 2021 г., неделя, от 22:00 ч.

Еър Форс 1 винаги е бил чудо на инженерното изкуство, но сега свръхзащитеният команден летателен център претърпява революционна модернизация. Безпрецедентният достъп „зад кулисите“ ни дава възможност да видим отблизо редизайна на новия президентски самолет, като разкрива поразителната му трансформация в един от най-модерните високотехнологични дизайни, виждани някога в света на авиацията.