Кралицата на криминалистиката в „Агата и проклятието на Ищар“ по Epic Drama



Истинско пиршество за зрителите на Epic Drama е новият телевизионен филм „Агата и проклятието на Ищар“, който дебютира по канала в Централна и източна Европа  на 26 юни, събота, в 22:00 часа.  

Продуциран от съпрузите Том и Емили Далтън, актьорският състав включва английската актриса Линдзи Дънкан (Клеопатра в „Рим“ на НВО, „Часовете“) като прословутата Агата Кристи и младият Джона Хауер-Кинг („Свят в пламъци“ по Epic Drama, „Малки жени“), в ролята на красивия историк Макс Малоуан. 

В зимата на 1928 г. в южен Ирак, екип от британски археолози, начело с Ленард Ули, заедно с асистентите му – Макс и Пърл, разкриват обект в пустинята, който съдържа изобилие от древни вавилонски артефакти, включително плоча с проклятието на Ищар, изсечено на нея. 

Наранена от развода си и несправяща се със славата и успеха, Агата Кристи пътува за Ирак, където скоро се оплита в история с убийство, интриги и любов. 

Две години след сензацията, която предизвиква с 11-дневното си изчезване, Агата пристига в Багдад в търсене на утеха и спокойствие. Това, което намира, обаче, е привлекателният млад археолог Макс - с рана от куршум на главата. 

Попаднала в сърцето на упадъчната общност от чужденци, Агата е обсадена от завистливи колеги, корумпирани чиновници, трафиканти на антични предмети и местно население, на което кражбата на културното им наследство никак не се нрави. 

Докато броят на труповете расте все повече, а Агата се влюбва все по-силно в Макс, става все по-очевидно, че ключът към разплитане на мистерията е някъде извън стените на колониалното имение на Мармадюк, Лорд Понсънби (в ролята Рори Флек Бърн, „Блудници“ по Epic Drama, „Академия за вампири“): явно има някой, който никак не го е грижа нито историята, нито за хората в нея. Агата, обаче, се оказва достаен негов противник.

„Агата и проклятието на Ищар“ взима парче от истинската история на действителната Агата Кристи и го превръща в мистерия с убийство, изобилстваща от напрежение, екшън и романтика. 

Премиерата по Epic Drama е в събота, 26 юни от 22:00 часа, с повторение на 28 юни от 23:30 часа.